PUBLICITAT

Les visites al web de l'APDA s'incrementen un 16% al 2011

  • S'ha detectat sobretot en l'àrea jove, en els apartats referents a les xarxes socials
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El director de l'APDA, Joan Crespo. Foto: TONY LARA

L'Agència de Protecció de Dades d'Andorra ha incrementat notablement el seu nombre d'usuaris al lloc web, passant dels 8.935 que va tenir al 2010 a un total de 10.357 visites l'any passat. Segons el director de l'APDA, Joan Crespo, aquest increment s'ha detectat sobretot en l'àrea jove del web, amb els apartats referents a les xarxes socials i la informació per als pares.

La tasca de l'Agència de Protecció de Dades es divideix en vetllar pel compliment de la llei i dels drets dels usuaris en matèria de protecció de dades, però també en informar la població i conscienciar-la per al respecte d'aquests. És per això que a banda de les campanyes específiques que s'engeguen amb motiu del Dia Europeu de la Protecció de Dades, al web de l'agència s'ofereix tota la documentació relacionada amb la legislació vigent i amb recomanacions d'ús per a diferents sectors.

Durant l'any passat, el web de l'agència ha rebut un total de 10.357 visites, el que representa un 16% més que durant tot l'any 2010. D'aquestes, la majoria s'han donat durant els mesos de novembre, octubre, desembre i setembre, en aquest ordre.

L'àmbit que més crida l'atenció dels usuaris és el que fa referència als joves. Tant pel que es dirigeix directament als joves com el que està destinat als pares perquè els sàpiguen aconsellar o vigilar, depenent del cas. De fet, a l'àrea jove es van descarregar durant el 2011 un total de 1.200 documents entre el llibret d'orientació per als pares, el Tu decideixes per als joves i el Navega segur.

Dia Europeu / Un altre dels documents que s'han descarregat de manera continuada ha estat el del Dia Europeu de la Protecció de Dades, que al 2011 va anar dirigit als especialistes del món de la Salut, i que es va descarregar 700 vegades, informa l'ANA.

Tot i que el nombre de visites al web suposa la major part de les consultes que es fan a l'APDA, la seva tasca és molt més diversa, i va des de l'elaboració d'informes jurídics, a l'atenció de consultes telefòniques i presencials, i en el cas que escaigui, a l'obertura d'expedients sancionadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT