L'Andorra allunya els fantasmes i un rival directe en un partit dur

• Els homes de Justo Ruiz acaben amb nou, patint amb un Alpicat que ofereix molt poc futbol
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Cristian va ser un malson per als visitants, sobretot en la segona meitat. Foto: ÀLEX LARA

Era una situació d'aquelles ben perilloses, i el FC Andorra, tirant d'ofici en els últims minuts, va sumar els tres punts que feia dues jornades se li resistien. L'Atlètic Alpicat no va oferir res en el terreny de joc, però es va trobar amb l'expulsió d'Ayala quan restaven vint minuts per al final –s'hi va afegir Mejías en el 90 per una lletja entrada–, i això unit al 2-1 aconseguit en el 75, va afavorir la situació: els andorrans amb por de perdre, i els catalans obligats a buscar l'empat. Al final, el marcador no es va moure i deixa els homes de Justo Ruiz una mica més còmodes en la segona posició, allunyant ahir els fantasmes de les últimes jornades, i fonamentalment un rival directe com el club lleidatà, que era el quart de la taula i ara és a set punts.

El matx va ser avorrit perquè l'Andorra va ser l'únic equip al terreny de joc. L'Alpicat va fer una oferta ofensiva sota mínims, i amb això els locals es van sentir amb la comoditat del toc en el mig del camp i la profunditat prop de l'àrea. Joel va ser qui més visió va demostrar amb passades que en altres partits es troben a faltar, trencant la defensa i habilitant els companys que confien en la seva inventiva (minut 20, passada a Toscano, que no arriba, i minut 23 a Cristian, que tampoc no arriba). Tot i això, la pilota no entrava. Ni tan sols va ajudar l'àrbitre, que en el 26 no va veure unes clares mans dins de l'àrea visitant, encara que va estar ràpid en senyalar una cessió en el 40 que al final va ser el que va trencar el matx. A la treta d'aquesta falta dins de l'àrea, Pujol va ser el més llest de la classe i va colar la pilota per la dreta on ningú de la tanca (ni el porter, a l'altre pal), s'ho esperava.

Amb l'1-0 es va arribar al descans, i en la represa va semblar que l'Alpicat volia buscar l'empat, però va ser en el 52 quan Cristian, aprofitant un moment de lapsus total de la defensa visitant, es va quedar tot sol davant de Santi, a qui va batre sense problemes posant el 2-0 a Aixovall.

A partir d'aquí van arribar els millors minuts de l'Andorra, amb jugades trenades i un Cristian que trobava un carril per la dreta en diagonal que feia molt de mal, però quan no acabava ell la jugada, feia una passada massa forta, i els seus companys no hi arribaven per posar el 3-0 que hagués sentenciat. Tot semblava indicar que, vista la superioritat de l'Andorra en la primera meitat i la que demostrava en els primers vint minuts de la segona, els tres punts no es podrien escapar.

Però el futbol és ple de sorpreses, i en el minut 70 Ayala va fer una forta entrada en arribar tard i va veure la segona groga, i cinc minuts després va arribar el 2-1 obra de Garrassa. A més, en una acció defensiva Pujol va rebre un cop al cap i va quedar commocionat –va ser substituït per un Riera vingut a menys, fora de forma i gros que no està per jugar 90 minuts– i Carrió en el 88 i Padrones en el 90 van tenir l'empat. Aquesta vegada, però, els fantasmes es van allunyar i es van sumar els tres punts.