PUBLICITAT

Camp estreny relacions amb els Emirats Àrabs

  • Andorra vol signar un conveni de no doble imposició amb Xipre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Saboya i Kozakou-Marcoulis, ahir. Foto: SFG

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, no va ser l'únic que dijous passat va viatjar a Madrid amb voluntats diplomàtiques. També ho va fer el ministre de Turisme, Francesc Camp, que va acudir a la inauguració de la nova ambaixada dels Emirats Àrabs a Espanya. En el marc d'aquest esdeveniment, Camp es va reunir amb el ministre d'Afers Exteriors del país àrab, el xeic Abdullah Bin Zayed Al Nahyan per exposar l'oferta turística d'Andorra, generar sinergies turístiques i intentar captar visitants d'aquest país.

Conveni amb Xipre / Seguint amb les relacions diplomàtiques, sembla que al Principat no li faltaran socis per signar nous convenis de no doble imposició. Ahir es va presentar públicament la intenció de tenir un acord també amb Xipre. Així li va manifestar el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, a la seva homòloga xipriota, Erato Kozakou-Marcoulis. El viatge respon a una invitació formal de l'executiu xipriota, que presidirà el consell de la Unió Europea durant el segon semestre de l'any.

Tal com va informar el Govern, el ministre Saboya va traslladar a la seva homòloga la voluntat d'Andorra d'aprofundir en la relació amb la Unió Europea, que té com a base l'informe elaborat per la presidència hongaresa. Saboya va reiterar l'interès per crear un nou marc institucional per als petits estats europeus en vistes a una progressiva integració al mercat interior tot i respectant les seves particularitats.

D'altra banda, les dues parts van coincidir en la conveniència d'intercanviar experiències a través del treball de delegacions tècniques bilaterals. Saboya considera que per Andorra pot ser molt enriquidora l'experiència d'adaptació d'un estat com Xipre a la realitat europea fins a la plena integració.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT