PUBLICITAT

Els Esquirolets reserva places per a nens amb pares aturats

  • El centre encampadà conserva el lloc a una desena de famílies
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Infants de l'escola bressol d'Encamp, fent el drac de Sant Jordí, ahir. Foto: COMÚ D'ENCAMP

El descens demogràfic de la població del país, unit a la delicada situació de crisi econòmica que viuen moltes famílies, ha portat a l'escola bressol d'Encamp els Esquirolets a tirar endavant una iniciativa pensada per a les famílies que han perdut la feina. Tal i com va explicar la directora del centre, Maitetxu Tejeira, s'ha optat per reservar gratuïtament les places d'aquelles famílies afectades per la crisi, a l'espera que puguin tornar a portar els seus fills al centre quan s'ho puguin permetre econòmicament.

En total, són una desena les famílies que s'han acollit a aquesta mesura. «Les baixes temporals sense perdre la reserva s'han de pagar, però hem fet una excepció amb aquests casos», va explicar Tejeira. Les famílies han d'anar a parlar amb la direcció i comunicar-los la situació per a poder acollir-se a la mesura.

Aquesta facilitat per a les persones desocupades s'ha pogut realitzar ja que l'escola bressol no presenta llista d'espera, una situació que s'està estenent a totes les escoles bressol del país. Només si la classe s'omplís es trucaria a les famílies perquè decidissin què fer amb aquesta plaça reservada.

Una altra mesura que també s'ha aplicat pensant en la situació de crisi és la congelació de les tarifes a l'escola bressol encampadana. Hi ha un acord de pujar tarifes pactat en reunió de cònsols, però aquest any «s'ha decidit no aplicar cap increment», va informar la directora dels Esquirolets.

MASSATGES ALS NADONS / D'altra banda, l'escola bressol ha posat en marxa des de fa una setmana nous projectes pedagògics amb la intenció de treballar transversalment totes les capacitats dels infants, ja sigui en motricitat, desenvolupament sensorial, música i dansa o la lectura. Els massatges per als nadons també configuren aquest nou projecte pedagògic ja que es considera que és una bona manera de comunicar-se amb l'infant. De moment, només es durà a terme amb els nadons, però la intenció és estendre-ho a tots els alumnes de l'escola bressol.

A més, el Comú va informar ahir que la reestructuració ha anat més enllà de l'àmbit pedagògic, de manera que s'ha reduït el nombre d'aules de set a cinc, augmentant el nombre de nens per classe, però alliberant espais i educadores.

El Comú va voler destacar que la reducció de les aules no significa que les classes es massifiquin, perquè ara cada aula comptarà amb quatre educadores i una persona de suport, que aniran realitzant activitats grupals amb els infants dins del projecte pedagògic trimestral d'aula, encarregant-se cadascuna d'elles de desenvolupar-ne un (entorn natural, entorn social, llenguatge i cognitiu).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT