PUBLICITAT

Conveni per garantir el bon subministrament d'aigua

  • La urbanització Gransol adequarà la seva connexió a la xarxa parroquial
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Els consellers de Canillo, reunits ahir en sessió de consell de Comú. Foto: ANA / N. M.

El consell de comú de Canillo va aprovar un conveni amb la societat Gransol que ha de permetre el bon funcionament de la xarxa d'aigua potable. L'acord estableix que la urbanització Gransol farà els treballs necessaris per separar la seva xarxa d'aigua de la canonada general de la parròquia, ja que fins ara està unida. El cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, va explicar que en la construcció de la urbanització van oblidar posar un sistema de reducció de pressió que permeti tancar el pas de l'aigua cap a l'edifici, i per tant si hi ha algun problema en les canonades cal tallar l'aigua a tota la parròquia.

Durant els propers tres o quatre dies es podrà solucionar el problema que es pateix des de fa prop d'un any, quan es va construir la urbanització Gransol. El cònsol major de la parròquia va indicar que el fet de no poder aturar el pas de l'aigua cap a la urbanització provoca que si hi ha una gelada a les canonades o alguna fuita d'aigua, s'hagi de tallar el pas de l'aigua a tota la parròquia. Per evitar aquests perjudicis a tot el poble s'ha acordat amb la urbanització que arreglin aquest desperfecte el més aviat possible, i Mandicó va indicar que si no s'ha fet abans és perquè durant l'hivern no es podia.

D'altra banda, en la sessió de consell de Comú d'ahir també es va aprovar un conveni amb l'empresa Experiència de Muntanya. L'oficina de turisme de la parròquia posa a la venda les activitats que ofereix aquesta empresa, com excursions, vies ferrades, salt al pont o barranquisme, i a canvi es queda amb un percentatge del 20% del que es facturi. Segons va indicar la consellera de Turisme i Comerç de la parròquia, Meritxell Alcobé, la demanda d'aquestes activitats sol ser bona i per això es renova el conveni cada any. A més, Alcobé va indicar que els preus es mantenen semblants als de l'any anterior.

El Comú també va aprovar la proposta de proposició de llei per aturar el termini de la prescripció de les sancions a la Batllia, com ja han anat fent altres comuns en els darrers dies. En aquest sentit, el cònsol va indicar que a Canillo no hi ha una gran recaptació en aquest àmbit, però que igualment cal fer respectar les normes i eliminar la creença que «les multes no es paguen perquè prescriuen abans», va recollir l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT