PUBLICITAT

Infermeria treu pit

  • El servei presenta a professionals de dins i de fora del país una eina que registra informàticament tota l'activitat que es realitza al pacient
  • Permet garantir una assistència infermera de qualitat
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Corcó presenta davant de professionals la nova eina integradora, ahir a la sala d'actes de l'hospital. Foto: ÀLEX LARA

L'any 2006 el servei d'Infermeria de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell es va plantejar informatitzar la història clínica dels pacients, una aposta que va entrar en funcionament un any després, al novembre del 2007. Va ser després d'un acord amb Hewlett-Packard per desenvolupar una metodologia específica a través del programa informàtic Health Care Information System.

Aquest projecte pioner, que ha estat aplicat amb èxit i que segueix en expansió, va ser presentat ahir a la sala d'actes de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell davant de professionals del país, tant del SAAS com del Govern, de la Universitat d'Andorra i també professionals vinguts d'hospitals de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Berga. L'exposició va servir per demostrar els beneficis que ha aportat al servei.

El concepte és senzill, malgrat la dificultat d'aplicació que ha representat. Es tracta d'una eina informàtica per guardar tota la història clínica del malalt que atenen els infermers i infermeres, així com de la globalitat del servei. El procés, permet «garantir l'assistència infermera de qualitat», així com mesurar-la quantitativament, tal i com va explicar ahir davant un nombrós públic Carme Corcó, directora d'infermeria de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. A més a més, també és beneficiós pel propi professional, ja que afavoreix «l'organització i distribució del temps de la infermera». Seguint amb els punts a favor, l'eina garanteix que quedin plenament delimitades les competències dels professionals d'infermeria. «Abans el seu rol no quedava registrat, no era visible a l'hora de transmetre la feina a d'altres professionals» de Salut. Ara, com que queda tot registrat, queda clara la importància d'Infermeria en tot el sistema sanitari.

Compartir l'historial, l'objectiu

L'eina informàtica pionera, de moment, només s'utilitza a l'Hospital, però els centres d'atenció primària comencen a desenvolupar la seva part, va informar Corcó. De la mateixa manera que el Centre Sociosanitari del Cedre ja té la seva pròpia eina.

Tal i com va exposar la directora d'Infermeria aquest és «un més dels passos» que s'han de dur a terme amb l'objectiu d'assolir que l'historial clínic del pacient estigui compartit i informatitzat per a tot el sistema sanitari. El ministeri de Salut, encapçalat per Cristina Rodríguez, ja fa temps que hi treballa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT