PUBLICITAT

El 71% dels abonats a la banda ampla utilitzen la fibra òptica

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una persona sosté diversos terminals de telèfon mòbil. Foto: TONY LARA

El 71% de les persones que estan abonades a Internet de banda ampla utilitzen el servei de fibra òptica. Així ho posa en relleu el Departament d'Estadística, que destaca que es manté una elevada taxa de creixement en termes interanuals (46,7% el mes de març) en detriment del servei basat en l'ADSL, que davalla en un 39,1%. De fet, les dades mostren que els serveis d'Internet banda ampla comptabilitzen 25.989 abonats, el que representa una tendència interanual a l'alça del 4,1%.

Pel que fa al trànsit d'Internet banda ampla, continua evolucionant a l'alça en termes interanuals (39%) i també en la tendència mensual (2,1%). A aquesta situació contribueixen tant el trànsit nacional com, sobretot, l'internacional, que durant el mes de març va registrar una tendència interanual del 35,2%. La progressiva migració del servei ADSL cap al servei basat en fibra òptica, consolida aquesta última modalitat com la de major consum d'Internet de banda ampla, tant a nivell de trànsit nacional com internacional. Actualment el trànsit d'Internet a través de fibra ja representa un 73,5% del total. Com a conseqüència, la part internacional del trànsit via ADSL es redueix un 37,3% interanual, en favor del servei de fibra òptica que augmenta un 122,1%. Del trànsit total per Internet, la major part és internacional, és a dir, dirigit a llocs web ubicats a l'estranger. Concretament, el mes de març, el trànsit internacional va representar el 94% del total.

TRÀNSIT TELEFÒNIC / D'altra banda, Estadística posa en relleu que els abonats als serveis de telefonia al març eren 48.821 pel que respecta a la fixa, i 64.703 pel que fa a la mòbil. La tendència mensual dels dos serveis presenta variacions marginals, però reiteradament a la baixa durant el 2011 i el que va de 2012. En aquest sentit, les dades indiquen que és en termes interanuals on les variacions acusen un major diferencial: un -2,1% en telefonia fixa i un -1,3% en mòbil.

D'altra banda, el trànsit telefònic durant el mes de març va comptabilitzar 24,4 milions de minuts. En aquest sentit, les dades mostren que totes dues tendències presenten una evolució baixista durant el darrer any; la interanual de manera més acusada, en registrar aquest mes un -9%, en consonància amb els diferencials registrats durant els últims mesos. En aquest context, la tendència baixista es manifesta tant en el cas del trànsit telefònic internacional, que davalla un -6,4% interanual, com en el nacional, que registra un -8,5%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT