PUBLICITAT

Garcia cau a l'Europeu i espera la 'wild card' per ser als Jocs

  • Avui és el torn de Laura Sallés, que competeix contra la israelita Alice Schlesinger, la 8a del món
EL PERIÒDIC
CHELYABINSK

Periodic
Garcia, en el combat amb què va guanyar el passat Torneig Vila d'Andorra la Vella, el cap de setmana passat. Foto: ÀLEX LARA

Matemàticament, Dani Garcia no tenia cap opció per aconseguir la plaça olímpica al Campionat d'Europa que es disputa aquests dies a la localitat russa de Chelyabinsk. Amb tot, l'andorrà va lluitar com sempre per derrotar el seu rival, Nijat Shikhalizada, d'Azerbaidjan, tot i que al final va perdre en un combat intens i treballat, gairebé al límit del temps. Garcia continua esperant l'alternativa de la wild card per poder ser novament olímpic, ara a Londres. Avui és el torn per a Laura Sallés.

La derrota de Garcia va ser contra un judoca de 23 anys, el 86è del món i que al 2011 va ser medalla de bronze a la Copa d'Europa d'Hamburg, i 5è al Grand Prix d'Abu Dhabi. Garcia va posar tot el seu nivell al tatami per intentar vèncer el d'Azerbaidjan, però finalment als tres minuts i mig de combat, va caure.

GARCIA ATACA I DEFENSA / En la categoria de -66kg, Dani Garcia va sortir a per totes davant de Shikhalizada. De fet, l'andorrà va aconseguir mantenir a ratlla l'euroasiàtic, que va iniciar el combat amb força, però Garcia es va refer ràpidament. A partir d'aquí, el judoca del club Hantei va passar a l'atac sense por a res, i va tenir ben agafat el seu rival, tot i que sense tenir la capacitat de poder amb ell. Això sí, quan després Shikhalizada va voler atacar, Garcia va saber defensar-se amb intel·ligència, bloquejant qualsevol sortida de l'euroasiàtic.

Amb el pas del combat, Shikhalizada va agafar un petit avantatge i en un altre moviment d'atac, Garcia es va fer mal a la cara, tot i que va poder continuar en ser atés en el mateix moment al tatami. A partir d'aquí, l'andorrà estava obligat a anar a l'atac, i així ho va fer, tot i que el seu rival es va defensar amb intents d'acabar amb el combat, i a poc va estar d'aconseguir-ho. Finalment, quan el rellotge va arribar als 3min 32s, un ippon de Shikhalizada va sentenciar el duel al seu favor, i va deixar Garcia eliminat, però amb bon sabor de boca per la bona feina.

AVUI, LAURA SALLÉS / Avui és el torn de Laura Sallés, que en la categoria de -63kg s'enfronta a la israelita Alice Schlesinger, que actualment ocupa la 8a posició del rànquing mundial. Sallés tampoc no pot accedir, matemàticament, a la puntuació per obtenir el bitllet olímpic.

TORNEIG A ÉIBAR / El País Basc celebra demà el tradicional Torneig femení d'Éibar, amb presència andorrana. La Fandjudo trasllada a la localitat basca quatre judoques. La cita, organitzada pel club Kalamua, tindrà de representants tricolors Alda Babi (SE Ordino) en categoria sènior de -57kg, Magdalena Sánchez (Hantei) en el mateix pes però en categoria cadet i Tatiana Canelas (SE Ordino), també en -57kg però en juvenil. Així mateix, també hi serà la cadet Lia Povedano (Hantei) en -63kg. L'equip estarà acompanyat pel tècnic Joan Carles Querencia.

CONCENTRACIÓ DE LA BASE / L'activitat del judo no s'atura al Principat, tot i que els principals valors andorrans siguin fora lluitant en l'Europeu o en diferents tornejos. Així, a casa se celebrarà la concentració nacional de base, amb l'entrenador Manolo Amador de director. Hi seran les categories pollet (2002-2003), benjamí (2000-2001) i mínim (1998-1999).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT