PUBLICITAT

Espanya es compromet a trobar una solució per la N-145

  • Jordi Alcobé s'ha reunit a Madrid amb la ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, per parlar d'infraestructures i transports

26042012_alcobe pastor

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i la ministra de Fomento espanyola, Ana Pastor, aquest dijous a la tarda abans de la reunió al Ministerio de Fomento a Madrid. Foto: EFE / LP
La ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, s'ha compromès a trobar una solució per la situació de la N-145 en breu. Així li ha tramès al ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, durant la reunió que han mantingut aquest dijous a Madrid i en la que han abordat diversos temes relacionats amb les infraestructures i els transports. Alcobé s'ha mostrat satisfet amb el compromís de la ministra de donar una resposta en les properes setmanes, ja sigui dient la data de l'acabament real de les obres o fent una nova pavimentació.

El ministre Jordi Alcobé ha traslladat a Pastor la preocupació per l'estat de les obres a la carretera N-145, que enllaça la Seu d'Urgell i Andorra, així com la necessitat de fer alguna actuació per millorar-ne la seguretat. La ministra, segons informen des del Govern en un comunicat, s'ha compromès a trobar-hi una solució en breu.

Un altre dels temes tractats durant la trobada ha estat l'aeroport de la Seu d'Urgell-Pirineus. En aquest sentit, Pastor s'ha compromès a avançar en el dossier per reconvertir-lo d'aeròdrom privat a aeroport comercial, per poder acollir vols internacionals. Aquest canvi, segons Alcobé, obriria moltes possibilitats a Andorra, tant a nivell tur´sitic com d'atracció de nous inversors dins el marc de l'obertura econòmica.

Alcobé ha recordat a la ministra Pastor que Andorra acollirà a principis del 2014 el XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal en el que s'espera una àmplia participació espanyola. En aquest sentit, la ministra ha ofert tota la col·laboració, nomenant un responsable per coordinar la seva participació. D’altra banda, s’ha acordat iniciar les negociacions d’un conveni bilateral de transport de mercaderies i passatgers entre Andorra i Espanya, que regularà el pas de mercaderies de vehicles andorrans cap a Espanya.

Han acompanyat al ministre Alcobé l’ambaixador a Espanya, Jaume Gaytán; el director d’Ordenament Territorial, Esteve Comes; i la membre del Gabinet Tècnic de Direcció, Fina Pastor. Per part espanyola també hi han participat el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Vivenda, Rafael Català, i el secretari general d’Infraestructures, Gonzalo Jorge Ferre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT