PUBLICITAT

Les entitats de la capital s'uneixen a Internet

  • El Comú d'Andorra la Vella ha posat en marxa la pàgina web associacions.andorralavella.ad
  • L'objectiu és que la pàgina sigui una eina d'informació tant per als ciutadans com per a les pròpies entitats

26042012_web

Portal web del registre d'associacions d'Andorra la Vella.
El Comú d'Andorra la Vella ha posat en marxa la pàgina web associacions.andorralavella.ad amb l'objectiu que es converteixi en una eina d'informació tant per als ciutadans, com per a les pròpies entitats que treballen per la parròquia. D'aquesta manera, el nou portal vol ser una base de dades a disposició dels ciutadans per informar-se sobre el ventall d'associacions que poden trobar, però també vol servir com a pont d'enllaç entre les diverses entitats fomentant el treball en xarxa.

La directora de Cultura i Participació Ciutadana, Patty Bafino, ha explicat que el nou portal és la pàgina del Registre Comunal d'associacions, i suposa la culminació d'un treball que es va començar a fer al 2010, quan es va crear el registre per tenir una relació de les associacions, la seva representativitat, l'evolució, la implantació social, etc. En aquests moments, hi ha 68 entitats registrades d'àmbits com la cultura, la cooperació, l'esport, el medi ambient o la joventut, entre altres. I s'espera que amb la posada en funcionament d'aquest nou recurs, el nombre d'associacions inscrites augmenti.

Bafino ha explicat que s'ha creat la pàgina perquè les asssociacions demanaven al Comú una eina que centralitzés la informació ja que cada vegada que que havien de fer un tràmit, se'ls demanaven els mateixos documents i suposava una càrrega feixuga. I a banda d'aquesta utilitat més burocràtica, també s'ha posat en marxa la pàgina perquè les associacions puguin disposar d'una eina on trobar els contactes de la resta d'entitats per intercanviar informació o bé preparar projectes en comú. Finalment, el web també està destinat a tota la ciutadania perquè tinguin la informació suficient i així fomentar la participacio en la xarxa associativa de la parròquia.

A la pàgina s'hi pot trobar una part més informativa per saber què és el registre comunal, els seus objectius i els avantatges que suposa inscriure-s'hi, a més de la documentació necessària per demanar subvencions i fer altres tràmits. El portal disposa d'una part oberta a tota la ciutadania amb la informació general de les associacions, i després una de privada per les entitats que ho sol·licitin. Paral·lelament, la idea del Comú és oferir a les associacions la possibilitat de fer un bloc on penjar-hi les notícies d'interès.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT