PUBLICITAT

El Govern vol traslladar el treball temporal a comuns i parapúbliques

  • El programa dóna feina a 59 persones, i hi ha pressupost per ocupar a 160 treballadors
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un treballador de l'administració fa tasques de manteniment, al Pas de la Casa Foto: TONY LARA

El Consell de Ministres va escoltar ahir el balanç efectuat pel Ministeri d'Interior respecte al programa de treball temporal a l'Administració, iniciat el passat mes de març. En total, són 59 les persones que actualment s'acullen a aquest pla per donar feina a les persones desocupades, una xifra que el Govern considera satisfactòria. Amb tot, i com que encara queda pressupost per a contractar a nou personal, l'Administració central té la intenció de traslladar aquest programa a les parapúbliques i als comuns.

Així ho va explicar ahir el ministre d'Interior, Marc Vila, que va puntualitzar que en el cas dels comuns es tracta d'una demanda que s'efectuarà a la propera reunió de cònsols. Val a dir que algunes corporacions –Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana– ja van realitzar programes similars a l'inici de la crisi, que finalment van quedar en plans puntuals sense continuïtat.

Segons el ministre, la resposta del programa impulsat fa un parell de mesos ha estat positiva, amb 59 contractacions –21 andorrans, 26 espanyols, 16 portuguesos i la resta de nacionalitats variades– a les que s'han d'afegir de deu més que s'estan acabant de tancar. A finals de mes, per tant, s'arribarà a la setantena de treballadors fent feines puntuals per l'administració. Segons Vila, la gran majoria d'ells són «residents de llarga estada, amb una mitjana de 20 anys al país».

Mantenir el pressupost / Amb tot, el Govern es va fixar el límit de contractacions en 160 treballadors i va tancar un pressupost d'un milió d'euros per poder finançar-ho. Com que encara queda partida i «no ens podem inventar feines», l'opció passa per buscar possibles ocupacions a d'altres administracions, com les parapúbliques o els comuns. En qualsevol cas, Interior no es planteja ampliar el pressupost establert aquest 2012. Això sí, va obrir la via a estudiar-ho cara l'any vinent.

D'entre les feines que realitzen aquests treballadors temporals, s'hi troben, per exemple, el manteniment de carreteres, treball d'arxivar o suport a la Justícia, va explicar el ministre. Es tracta de feines que han de ser «útils per a la comunitat».

En un principi, la voluntat és seguir les bases del programa, en el qual queda clar que les feines són temporals, per un període màxim de sis mesos. Però Vila no va descartar poder analitzar «casos especials» que permetin a algun dels treballadors quedar com a fix a l'administració.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT