PUBLICITAT

El TC admet el recurs d'empara de SAUR Vallnet

  • L'afer fa referència al dret a un judici equitatiu en l'afer de la depuradora
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La depuradora d'Anyós Foto: EL PERIÒDIC

El Tribunal Constitucional, a través d'un aute datat el 2 d'abril, ha admès a tràmit el recurs d'empara presentat per la UTE SAUR Vallnet sobre la «vulneració del dret fonamental protegit», és a dir, del dret a un judici equitatiu en l'afer de la depuradora d'Anyós. La societat havia presentat el passat 9 de gener el recurs d'empara que a més demanava la suspensió de les decisions d'execució de sentència, que condemna la UTE a pagar 1.829.019,23 euros al Govern, ja que aquestes «comportarien perjudicis greus d'impossible reparació». El Constitucional, però, no es pronuncia sobre els efectius suspensius de la sentència «fins conèixer el parer de l'altra part al respecte», és a dir, el Govern.

El 9 de gener passat la Unió Temporal d'Empreses UTE SAUR Vallnet va presentar davant del Tribunal Constitucional un recurs d'empara contra l'aute d'execució de sentència que la condemna a pagar 1.829.019,23 euros. La societat considera que hi ha hagut una vulneració del dret a un judici equitatiu, ja que el magistrat-ponent de la sentència, Lluís Saura, no complia els requisits legals per ser magistrat al Principat i, a més, treballava pel Govern com a assessor legal en la seva condició de lletrat del despatx Roca Junyent, cosa que va provocar la seva recusació.

En el recurs d'empara, SAUR Vallnet també demana «la suspensió de les decisions d'execució» mentre duri el procés, «ja que aquestes comportarien perjudicis greus d'impossible reparació». Això vol dir, deixar sense efecte el pagament de l'import d'1'8 milions d'euros (dipositats en una garantia bancària a primer requeriment establerta per MoraBanc a favor del Govern des del passat 2 de febrer però supeditada a la resolució del Tribunal d'Estrasburg), i anul·lar la prohibició de contractar per part de l'administració pública els serveis de neteja de Vallnet fins que no hi hagi un pronunciament per part d'aquest tribunal.

GOVERN / El Constitucional, a través d'un aute datat el 2 d'abril, ha acceptat a tràmit el recurs d'empara, segons publica el BOPA, però n'ha deixat al marge els efectes suspensius de les decisions d'execució fins que no conegui el parer de l'altra part. El Govern va anunciar ahir que ja ha presentat les seves al·legacions. D'altra banda, LA UTE SAUR Vallnet està pendent també de la resolució del Tribunal d'Estrasburg que ha de declarar si l'Estat andorrà ha vulnerat el dret a un judici equitable i si s'ha de repetir el procés que va condemnar la societat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT