PUBLICITAT

Joves i padrins conreen la terra

  • Ahir la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer va inaugurar el programa El nostre hort
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els joves de l'Escola Andorrana i els padrins de la capital comparteixen un àpat a la Borda de Sales, ahir Foto: ANA

La cònsol major d'Andorra la Vella i consellera de Social, Rosa Ferrer, i la directora de l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança, Olga Moreno, van signar ahir el conveni de col·laboració que permetrà a deu padrins de la capital compartir un hort amb un dels alumnes del centre. Després de la signatura, tots els participants en el projecte El nostre hort van pujar a la Borda de Sales de Santa Coloma per començar a preparar les parcel·les i gaudir d'un dinar de germanor.

Rosa Ferrer va recordar que l'objectiu del projecte no és altre que «fomentar la relació intergeneracional i mantenir l'activitat agrícola que està en desús». La particularitat de la iniciativa és la possibilitat dels padrins de prorrogar l'ús de l'hort durant tres anys. L'acte d'ahir també va inaugurar els horts que l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança posa a disposició dels padrins d'Andorra la Vella que van sol·licitar un hort social. Amb la signatura del conveni, s'assigna als avis una parcel·la per cultivar fruites i hortalisses i transmetre els seus coneixements als alumnes de l'escola amb qui la compartiran. La cònsol major d'Andorra la Vella i consellera de Social, Rosa Ferrer, va destacar que aquest any, gràcies al projecte El nostre hort, el Comú de la capital ha pogut satisfer tota la demanda d'horts socials.

Implicació dels joves

Ferrer va celebrar que durant la presentació de la iniciativa, ara fa poc més d'un mes, els alumnes aconseguissin engrescar els padrins per compartir l'experiència i transmetre una activitat agrícola que està en desús i «perilla de perdre's». Els horts estan en un terreny cedit pel Govern a l'Escola Andorrana i que el Comú de la capital va habilitar amb un sistema de regadiu perquè els alumnes hi plantin el que decideixin. A canvi d'aquesta adequació, deu padrins de la capital participaran en el projecte i podran gaudir d'una parcel·la per un període de tres anys. La directora de l'Escola, Olga Moreno va explicar que el projecte va començar ara fa sis anys a l'Aula Oberta i va destacar el gran treball que han realitzat els alumnes de tercer i quart. També es va mostrar il·lusionada de poder «culminar el projecte a l'abril i poder veure'n els fruits al setembre». Moreno va dir que, encara que els estudiants tenen algunes nocions de conreu, els avis els traspassaran coneixements sobre les peculiaritats de l'agricultura andorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT