PUBLICITAT

La FIBA Europa permet que Casals i Olcina juguin l'Europeu

  • Els dos veterans jugadors reben la Identity Card per disputar la cita de San Marino del 2 al 7 de juliol
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El combinat nacional, als Jocs de Xipre on van ser bronze Foto: TONY LARA

Fa mesos que la FAB treballa perquè la FIBA Europa reconegui el dret de Jordi Olcina i Rafa Casals per disputar partits oficials amb la selecció andorrana. Després de molt temps de feina, el seleccionador nacional, Jaume Tomàs, ja sap que pot comptar al 100% amb tots dos per al pròxim Europeu de Petits Països a San Marino, del 2 al 7 de juliol, després que l'organisme internacional hagi informat oficialment a la FAB que els jugadors reben la Identity Card que els permet vestir la samarreta tricolor una vegada més.

La controvèrsia radicava en el fet que Rafa Casals i Jordi Olcina, tot i viure al Principat, han jugat aquesta temporada al Sedis La Seu de Lliga EBA –el passat cap de setmana gairebé se'ls va escapar l'opció de disputar el play-off d'ascens a LEB Plata– quan la normativa de FIBA Europa exigeix que els jugadors disputin competició oficial amb un club del país, tot i viure fora. Com que la situació era just al contrari, la FAB es va posar a treballar per mirar de buscar una manera d'aconseguir que Casals i Olcina sumessin potencial a la selecció per al pròxim Europeu de San Marino. Així, la FAB entenia que la idea de la norma de la FIBA Europa topava en què els dos jugadors juguen a la Seu ni per una millora econòmica ni per una millora de categoria.

Per aquesta via, al final l'ens europeu ha cedit: considera els jugadors amb «nacionalitat de bàsquet andorrana» pel fet que tots dos treballen i resideixen a Andorra. Amb aquesta llicència, tots dos ja van disputar amb la selecció els Jocs dels Petits Estats de Xipre al 2009, quan van aconseguir la medalla de bronze, i el Campionat d'Europa C de Malta al 2010, amb medalla de plata, tot i que en aquelles dues temporades formaven part del BC River Andorra, que disputava la Lliga EBA amb l'ascens a LEB Plata inclòs.

«SÓN UN MIRALL», SEGONS JAUME TOMÀS / «Els anys van passant per ells, però continuen amb un bon nivell de bàsquet, i sobretot per mi són un mirall per als joves, que poden veure que els veterans continuen tenint aquesta il·lusió i aquest compromís per defensar la selecció», va manifestar ahir el seleccionador nacional. Jaume Tomàs considera, a més, que la presència d'aquests dos veterans a l'Europeu no serà un problema per la seva política de relleu generacional amb què treballa: «El tema del relleu no el podem deixar de banda. És llei de vida». Així mateix, Tomàs considera que l'aportació esportiva d'Olcina i Casals és fora de dubtes: «Hem de valorar molt el plus d'experiència i de qualitat que poden donar-nos».

Per a Tomàs, Casals i Olcina formen part del grup central del combinat, en què s'han de fer forts «els joves», i on també destacarà la veterania de jugadors com Dani Marín o Xavi Galera, a més de «consolidats» com Oriol Fernández i Cinto Gabriel, que està encaminat a ser el pivot per excel·lència del combinat tricolor. Amb tot, la FAB també va informar ahir que la setmana vinent es farà pública la llista de convocats per a la preselecció que començarà els entrenaments el pròxim 4 de juny.

OLCINA MANTÉ LA IL·LUSIÓ / Per a Jordi Olcina, la seva incorporació a la selecció és una bona notícia, perquè assegura que té les mateixes ganes de sempre: «Crec que estic igual que fa dos anys, amb les mateixes ganes i la mateixa il·lusió per obtenir una altra medalla».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT