PUBLICITAT

El River vol «mantenir gran part dels jugadors per competir a Or»

  • El director general diu que el club ha «tirat les xarxes» a empreses estrangeres i que les actuals aportaran més
R. MORA
L?ALDOSA

Mentre la LEB Plata continua amb els play-offs d'ascens a LEB Or, el BC River Andorra, amb la feina feta a la pista, ara treballa als despatxos. És el moment de més feina per al director general, Francesc Solana, també director esportiu, que considera que mantenir el grup de jugadors actuals en la seva majoria és un objectiu: «La intenció que tinc des de la direcció esportiva, i després amb l'entrenador, sigui el Joan o un altre, és mantenir un grup gran dels jugadors que tenim fins ara. Pensem que amb el grup central de l'equip que tenim, podem competir en LEB Or». Així ho va manifestar ahir mentre al Col·legi dels Pirineus de l'Aldosa la plantilla feia gaudir els escolars, tot i confirmar que no han parlat «amb cap jugador», encara que Anton Maresch està renovat automàticament per clàusula al seu contracte si es juga a LEB Or, i la vinculació de Pablo Sánchez és per una temporada més.

A més del manteniment del bloc de l'actual plantilla, la primera opció per a la banqueta és clara: «Joan Peñarroya, però no hem parlat amb ell perquè volem saber quins recursos tindrem, que crec que per ell és el més important, tot i que la predisposició d'ell sempre ha sigut bona, igual que la nostra cap a ell».

Així mateix, el club ja s'ha reunit amb el patrocinador principal, River, el qual segons Solana seguirà tenint aquest paper protagonista –«esperem que la renovació arribi a bon port»–, tot i que el director general va informar que el club no descarta mirar cap a empreses estrangeres, tot aprofitant els avantatges fiscals que aquelles sí que en tenen: «Sí, hem tirar les nostres xarxes i a veure què passa. El mes de maig és per nosaltres clau per veure si podem tirar endavant el tema dels privats i poder tenir un sentit per explicar el nostre projecte al Govern amb el que volem». Solana va assegurar que des del sector privat nacional tenen bones vibracions: «El primer input és que tothom està predisposat a posar una mica més, perquè han vist que la resposta, tant del públic com de repercussió ha sigut molt gran i per tant tothom vol augmentar les seves aportacions». Això, segons el directiu, és que el ha possibilitat que el club pensi en un pressupost «al voltant dels 800.000 euros». Al mes de maig l'assemblea de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) decidirà les quotes per jugadors, despeses habituals i grups. «Esperem que hi hagi un canvi», va dir Solana.

ASSENTAR-SE A LEB OR / «Ens hem d'assentar en LEB Or. Sortir i veure què tenim, amb els recursos que tenim, saber on podem anar», va manifestar el director general ahir, que va explicar la situació actual: «Les últimes temporades ja s'ha fet una escabechina, hi ha quatre o cinc equips econòmicament superiors perquè porten anys a la categoria, han anat assentant els seus patrocinadors i els seus ingressos, i tot i baixar una mica aquests ingressos han mantingut uns pressupostos molt alts. Després hi ha d'altres clubs com nosaltres que pugem de LEB Plata i que hem anat millorant amb els anys i que depeníem molt de subvencions públiques i que hem hagut de readaptar-nos, i aquí estarem dintre de la lluita entre uns deu equips en unes condicions més o menys similars».

Solana va parlar també de la «readaptació» que ha fet el club a les condicions actuals: «Hem fet més per menys, que és el que tothom demana. Som l'exemple, hem complert els objectius que ens vam plantejar, amb menys recursos, i això parla de la feina ben feta i de què el club tira endavant i volem millorar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT