PUBLICITAT

El Govern treballa per amortir la caiguda lliure de la construcció

  • Martí demana la llei antimonopoli aquest any per evitar accions com la de la banca amb les targes de crèdit?
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El cap de Govern Antoni Martí i la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ahir a la plaça del Poble Foto: ALEX LARA

El cap de Govern, Toni Martí, va anunciar ahir que el Govern està preparant «una bateria d'ajuts per amortir la caiguda del sector de la construcció». Martí va argumentar que aquest sector està molt tocat per la crisi i que Govern està mantenint reunions amb tots els Comuns per definir les accions que es poden emprendre i «que molt aviat detallarem». Martí va fer aquestes declaracions després de visitar les parades dels llibreters que ahir omplien la plaça del Poble.

Les declaracions del cap de Govern, però, van transcendir el caire festiu de Sant Jordi per insistir en l'obertura econòmica i en el desplegament legislatiu que l'acompanya. Tot recordant que la Llei d'Inversió Estrangera encara no està aprovada pel parlament, Martí va emfatitzar sobre la necessitat urgent de dotar-se d'una llei antimonopoli, «com ja vaig dir en l'última sessió del Consell General, vivim en una economia de lliure mercat i actuacions com la dels bancs amb les targetes de crèdit no poden reproduir-se». També va afirmar que la llei anti -trust i anti-cartel es votarà aquest any i va incloure la mesura en el paquet de lleis que han d'afavorir l'obertura econòmica per tal de donar més seguretat jurídica a les empreses que desitgin instal·lar-se a Andorra. Aquesta no va ser l'única llança que el cap de Govern va esgrimir contra el drac de la crisi i lamentant «les dissonàncies» que resten objectivitat a l'acció de l'executiu va recordar que «en un moment en què no hi ha grans notícies, el camí que Andorra emprèn és l'adequat». Martí es va referir així a les cartes de compromís que Govern ha rebut d'empreses com Indra que cotitza a l'Ibex-35 o Medichem. «Són empreses de renom i és el que desitgem, no són de segon ordre» va afegir tot argumentant que poden aportar un valor afegit al país, menys tangible però no menys important, com és el prestigi. El fet d'acollir-les es pot traduir, «en considerar Andorra el lloc idoni», en una promoció als cinc continents. De la percepció que les empreses tenen d'Andorra, Martí va destacar que «valoren la feina que estem fent, l'obertura a la inversió estrangera al 100%, els convenis de no doble imposició amb França i Espanya i el nou marc fiscal homologable al del nostre entorn europeu». Amb tot, Martí es va mostrar prudent en quant a la materialització de la inversió estrangera al Principat, «són processos que no es fan un dia per l'altre. Hi haurà empreses que s'instal·laran a curt termini i d'altres que necessitaran més temps per fer-ho».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT