PUBLICITAT

Les ajudes socials augmenten fins a 24 milions aquest any

  • La xifra representa un increment del 39% en relació a l'excercici 2011?
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos jubilats conversen en un banc de la plaça del Poble Foto: TONY LARA

Toni Marti també va explicar ahir que aquest any la partida que Govern destinarà a ajudes socials ascendeix a 24 milions d'euros cosa que representa un increment del 39% en relació a l'any passat. El cap de Govern va voler reiterar així l'esforç del seu equip i de DA «per mantenir l'estat del benestar i la voluntat de solucionar problemes».

Val a dir que l'any passat, Govern va destinar 17,3 milions d'euros a ajudes socials, partida que augmenta des del 2008 quan la demanda va començar a fer-se notar. Entre el 2009 i el 2010 les ajudes van passar de 8 milions a 16 milions d'euros. I és que el 2010, Govern va començar a concedir prestacions mensuals a les persones desocupades.

Del total de prestacions concedides el 2011, el 33% van ser per a persones de la tercera edat beneficiàries d'una assegurança de vellesa, seguides per les pensions de solidaritat (13%) i l'atenció social, (11%). A habitatge es va destinar un 6% i a educació un 7%. També es van concedir prestacions a 4.370 llars. La mitjana de cada prestació es va situar en 3.961 euros anuals. L'any passat van rebre algun tipus de prestació fins a 11.673 persones o sigui poc menys del 15% de la població.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT