PUBLICITAT

Fotodenúncia per a la conservació del paisatge

  • L'estratègia convida la població a resoldre els punts negres
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El director de Medi Ambient, Marc Rossell, ahir a la sala de premsa de Govern Foto: ÀLEX LARA

El director de Medi Ambient, Marc Rossell, va presentar ahir la Fotodenúncia, una de les primeres accions del Pla d'Estratègia Nacional del Paisatge que inclou 21 accions en quatre anys. La iniciativa, que es pot seguir des de la pàgina www.mediament.ad, convida els ciutadans a participar en l'eliminació dels principals punts negres del paisatge andorrà. I tot i que l'Administració disposa d'un inventari de llocs que presenten una problemàtica diversa, la idea és completar el catàleg amb les aportacions de les persones que enviïn la seva fotodenúncia al departament de Medi Ambient. Amb un clic el denunciant pot enviar la foto, sense oblidar, però, la descripció del lloc que ha fotografiat perquè els tècnics el puguin localitzar. I si vol també hi pot adjuntar les seves dades personals, cosa que li permetrà més endavant fer el seguiment de la denúncia , saber com ha intervingut el departament i quina solució s'ha adoptat per resoldre el punt negre.

Marc Rossell va explicar ahir que alguns espais són reiteradament utilitzats com abocadors i d'altres, en plena natura, reben hostes insòlits com ara vehicles per desguassar i fins i tot motos de neu. «La Fotodenúncia ens pot ajudar a localitzar nous punts negres però també a sensibilitzar la població per a preservar el patrimoni paisatgístic». El treball de restauració, conservació i preservació, requerirà també la implicació dels Comuns, «per a la qual cosa el Govern demana un interlocutor per a cada corporació local i d'aquesta manera, agilitzar els temes».

Vella aspiració / Marc Rossell també va explicar que el Pla d'Estratègia Nacional del Paisatge emana del Conveni sobre la preservació del paisatge del Consell d'Europa (CoE), que entrarà en vigor a Andorra el juliol que ve. El Conveni es va firmar el desembre de l'any passat i el Pla Estratègic del Paisatge andorrà es va dipositar a Estrasburg, prop del CoE, el mars passat. El Conveni sobre la preservació del paisatge és una vella aspiració del país ja que les primeres temptatives per a signar-lo es van fer a principis de dècada, poc després de la campanya Europa, un patrimoni comú, llançada pel CoE el 1999, i en la qual Andorra va participar des dels departaments de Patrimoni i Medi Ambient.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT