PUBLICITAT

La llei antimonopoli, aquest any

  • Toni Martí ha assegurat que s'haurà de votar durant aquest 2012
23042012_marti2
El cap de Govern, Toni Martí, aquest dilluns al matí, a la fira del llibre i de la rosa d'Andorra la Vella. ANA 
El cap de Govern, Toni Martí, ha assegurat aquest dilluns, que durant aquest 2012 s'ha de votar una llei antimonopoli. Martí ha fet aquesta afirmació recordant el cas de les comissions bancàries als pagaments amb targeta on tots els bancs van acordar la mateixa mesura, i ha indicat que això s'ha d'impedir. Aquesta és una mesura que considera que també tindrà repercussions per afavorir l'obertura econòmica, ja que donarà una major seguretat per a les empreses. En aquest sentit ha apuntat que s'està anant pel bon camí, i ha considerat que les cartes de compromís que ja han rebut per part de les empreses Indra i Medichem en són un exemple.
Aquest dilluns de Sant Jordi el cap de Govern, Toni Martí, ha volgut compartir les seves valoracions sobre l'obertura econòmica. Després dels comunicats que es van rebre durant la setmana passada d'empreses que volen instal·lar-se a Andorra, ha considerat que aquests són exemples del bon camí en què es troba Andorra. El cap de Govern ha assegurat que Indra i Medichem són empreses de renom internacional que mostren que l'atractiu del Principat va més enllà de cridar a 'empreses de segon ordre'. 

Martí ha reconegut que a banda de les cartes de compromís caldrà que es materialitzi la instal·lació d'aquestes empreses al Principat, però ha considerat que el fet que s'interessin per Andorra abans que l'obertura sigui una realitat, ja és molt bon indicador. Diu que això és perquè pensen que és un lloc adequat i que això no té perquè fer referència només al marc fiscal, sinó que l'atractiu d'Andorra resideix també en la seva seguretat, educació i d'altres factors. De fet, segons el cap de Govern ja s'han rebut demandes d'informació d'altres empreses, tot i que encara no ha volgut desvetllar més noms.

D'altra banda, Martí ha fet referència a la crítica del Partit Socialdemòcrata que va assenyalar que cal més agilitat en el desenvolupament del marc fiscal per a l'obertura econòmica. Ha indicat que s'està avançant en aquest sentit i que a banda de l'IRPF que s'ha d'aprovar pel 2013, també s'ha treballat amb els convenis de no doble imposició. Així, ha assegurat que les empreses valoren molt positivament la rúbrica feta amb França i les negociacions amb Espanya. 

Altres àmbits en què cal avançar, segons Martí, són lleis com la 'antimonopoli' que haurà d'impedir situacions com la provocada per l'acord dels bancs per establir comissions als pagaments amb targeta. En aquest sentit, Martí assegura que s'ha d'actuar de manera ràpida i per això considera necessari votar una llei que impedeixi aquests pactes durant aquest mateix 2012.

Quant a les dates en què es podrien instal·lar les empreses Indra i Medichem, encara no es pot concretar, i tampoc se sap exactament quants llocs de treball generarien, però Martí ha recordat que 'qualsevol empresa que generi treball i per tant ajudi a reactivar l'economia, serà ben rebuda'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT