PUBLICITAT

El Govern accepta les propostes d'ApC com a base de treball per negociar el pressupost

  • Bartumeu afirma que en els comptes s'integraran qüestions de fons incloses en la resolució d'ApC
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


apc22072010
Encuentra, Bringué i Nomen entren a la reunió amb la delegació del Govern, encapçalada per Bartumeu. Foto: ANAe
El president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, ha explicat aquest dimecres a la tarda que el "Govern ha acceptat" el contingut de la proposta de resolució que ApC va presentar al juny, durant el debat d'orientació política el passat mes de juny, com a base de treball per començar a elaborar el pressupost. De la seva banda el cap de l'executiu, Jaume Bartumeu, ha explicat que Govern ja havia previst incloure bona part de les propostes d'ApC en l'elaboració del pressupost.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, el ministre d'Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay, i el ministre d'Interior, Víctor Naudí, s'han reunit aquest dimecres a la tarda amb els tres consellers generals del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, Òscar Encuentra i Josep Maria Bringué. Durant la reunió, l'Executiu ha lliurat les directrius del pressupost a Andorra pel Canvi, tal com ja ha fet amb tots els departaments governamentals, segons han explicat les dues parts.

Fa tot just una setmana ApC va enviar una carta al cap de Govern on plantejava "una sèrie d'inquietuds i impressions que li semblava que s'havien d'incloure en el pressupost, i avui els hem demanat una concreció més gran" ha explicat Bartumeu.

La resposta de Nomen ha estat la de remetre's a la proposta de resolució presentada per ApC en el Debat d'Orientació Política del passat mes de juny i que no va ser aprovada pels vots en contra dels socialdemòcrates. El Govern "ha acceptat treballar" sobre els punts que ApC va proposar "com a base de l'aportació d'Andorra pel Canvi" per a l'elaboració del pressupost, segons ha explicat Nomen.

En el mateix sentit, Bartumeu ha afirmat que en el pressupost s'integraran qüestions de fons incloses en la resolució d'Andorra pel Canvi i ha afegit que, de fet, el Govern i el grup socialdemòcrata ja tenien plantejat incloure en la proposta de pressupost "una part sensiblement important del que es deia en el document" d'ApC. El cap de Govern s'ha mostrat "convençut" que el grups parlamentari d'ApC i el socialdemòcrata "sabran trobar els ponts i els acords necessaris".

Per la seva banda, Eusebi Nomen ha afegit que el Govern s'ha compromès a transmetre'ls la "seva reacció", i que l'Executiu i ApC mantindran més reunions durant l'agost amb l'objectiu "d'arribar al 20 de setembre amb el pressupost embastat" per fer l'elaboració de l'avantprojecte de llei que ha d'estar tancat abans del 30 d'octubre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT