PUBLICITAT

Les primeres donacions de cordó umbilical es podran fer al setembre

  • Els professionals de l'hospital implicats en el programa iniciaran properament la formació
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Les primeres donacions de cordó umbilical es podran fer al setembre. Serà quan tot estarà a punt, segons el calendari amb el què treballa el Ministeri de Salut i Benestar. Abans d'això, cal formar els professionals que intervendran en aquests processos i acabar de validar l'organització interna de la part hospitalària andorrana que hi intervindrà.

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va calcular que cap a la tardor, i més concretament al setembre, tot estarà a punt per fer les primeres donacions de cordó umbilical. Ara, després de la reunió que va mantenir amb el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, a finals del mes de març, «està tot enllestit» per la part de les relacions amb el banc de sang català i amb l'Organización Nacional de Trasplantes (ONT) espanyola, així com el ministeri espanyol de Sanitat. Però «com a ministra de Salut ara és molt important assegurar-me que els equips a nivell d'Andorra estan formats i a punt en quant a organització interna per conduir aquest programa», va manifestar Rodríguez, apuntant la seva prioritat en l'activació del programa de donació de cordó umbilical.

De fet, la formació del personal andorrà «s'activarà properament», i l'hauran de seguir, principalment, els metges ginecòlegs-obstetres i llevadores, tot i que també professionals d'Infermeria i laboratori. «És tota l'àrea de ginecologia i obstetrícia de l'hospital i laboratori», va resumir Rodríguez. Per engegar aquest pla de formació, s'està a l'espera de mantenir una reunió amb els responsables del Sistema Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), la qual també ha de servir per «validar l'organització interna de la part hospitalària» implicada en el programa de col·laboració amb el banc de sang i teixits de Catalunya.

ACTIVACIÓ DEL PROGRAMA / Un cop formats i validada l'organització, la ministra de Salut i Benestar confia que cap al mes de juny es pugui informar oficialment ja de l'activació d'aquest programa de donació de cordó umbilical. Aquest mateix mes es vol anunciar tot el calendari que seguirà el seu desplegament, que s'haurà de validar també per part del banc de sang i teixits català.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT