PUBLICITAT

El mal temps frena la participació

  • Només una trentena de persones van sumar-se ahir a la caminada organitzada a Ordino
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
La projecció ahir del llargmetratge One Day On Earth, el retrat d'un dia de la vida dels ciutadans de la Terra Foto: ÀLEX LARA

El cel gris i amenaçador va frenar probablement ahir la caminada organitzada pel Comú d'Ordino per celebrar el Dia de la Terra, campanya en la participaven 160 països, inclosa Andorra, a través de la projecció d'un llargmetrage, que en el cas d'Ordino es va projectar ahir a les sis de la tarda a la sala de cinema d'Ordino Studios. One day on earth, és un muntatge fet a partir de milers d'imatges que han enviat cineastes professionals i amateurs d'arreu del món, fins i tot dels països més oblidats, per relatar un dia de la vida de qualsevol persona en tota mena de situacions.

La iniciativa vol unir els ciutadans de tot el planeta en la lluita contra el canvi climàtic i per a construir un futur sostenible. La celebració va començar ahir a les onze del matí amb la caminada popular des de la mina de Llorts fins a la plaça del Poble. Els caminants van passar pel camí vell i van arribar a les set escultures de ferro que hi ha al camí de la Ruta del Ferro. Les estàtues, que pertanyen a la família Jordino, són obra d'artistes de diferents països i segons va explicar ahir Albós «representen persones procedents de diferents parts del món». En aquest punt, els participants a la caminada es van aturar i es van agafar les mans per fer una gran rotllana i significa la unió entre tots.

La caminada es va acabar a la plaça del Poble de Llorts. Aquí els ordinencs van deixar la seva empremta en un gran mural i tot seguit van prendre un petit refrigeri. A l'acte també s'hi van afegir diverses personalitats del Comú; la cònsol menor de la parròquia, Consol Naudi, el conseller d'Administració i Comunicació, Ludovic Albós, el conseller de Finances, Jordi Ordoñez, el conseller d'Agricultura i Medi Ambient, Miquel Pujal, i la consellera de Benestar Social, Lucia Muñoz. Aquest és el primer any que Ordino se suma a aquesta iniciativa dirigida a un públic familiar.

Gairebé un èxit

La manca de temps en la preparació i el mal temps no van afavorir ahir l'afluència de públic però no obstant això, el Conseller de Comunicació, Ludovic Albós, va mostrar-se satisfet de la trobada i va manifestar que «gairebé ha estat un èxit». Val a dir que per al Comú d'Ordino que la participació a la celebració mundial ha estat practicament gratuïta ja que comptat amb la col·laboració logística d'Andorra Sostenible i Andorra Studios. Per això es valora tornar-hi a participar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT