PUBLICITAT

El PS lamenta la poca activitat de la majoria parlamentària

  • L'oposició critica que amb 22 consellers només ha presentat una iniciativa en un any
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Judith Salazar, Víctor Naudi i Marc Cornella, ahir a la seu del partit. Foto: ÀLEX LARA

El Partit Socialdemòcrata, PS, va aprofitar ahir la celebració d'un comitè ordinari per fer una breu valoració del primer any de legislatura. Judith Salazar va manifestar en nom del PS que «constatem en aquest primer any de legislatura, que a la inacció del Govern podem afegir la del grup parlamentari de DA». Salazar es va referir a la superioritat en nombre, 22 consellers en front de 6 consellers del PS per afegir «no han emprès cap iniciativa mentre que el PS amb només sis consellers, ha entrat a sindicatura quatre proposicions de llei i una proposició d'acord». Salazar també va remarcar que la única iniciativa que ha presentat la majoria és de caire populista.

El president del PS, Víctor Naudí també va afegir que «el Govern i el Consell haurien de ser molt més actius en un moment de crisi econòmica com l'actual, i s'hauria d'aprofitar molt més aquesta majoria confortable per tirar endavant l'obertura econòmica». Els socialdemòcrates es van queixar de que no s'hagi iniciat la tasca legislativa que l'obertura econòmica requereix, «no s'està modificant la legislació existent, quan DA ha reconegut que hi ha molta feina a fer i fins i tot, es va parlar de modificar el funcionament del Consell General per allargar el període de sessions en vistes a tot el desplegament legislatiu pendent». Víctor Naudí va insistir en que fa falta un seguit de lleis a més del nou marc fiscal, com ara la llei de comerç, la llei antimonopolis (anti-trust i anti-cartel), una llei de recerca ètica, així com la modificació de la classificació hotelera o la regulació de les professions liberals i dels col·legis professionals, entre altres. «Moltes de les lleis que ja tenim s'hauran de modificar» va afirmar. Per a Naudí, tot i que l'obertura econòmica és benvinguda, «si no fem les coses bé no estem exempts de caure en algun parany». Les pors poden ser raonades o no, però ningú desitja acollir «una clínica o un laboratori de manipulació genètica, o un trust que escanyi encara més el comerç si cal...»

Obertura i llocs de treball / Naudi també va reconéixer que hi ha dues maneres de fer l'obertura econòmica, una «és tenint la casa endreçada i després fer l'obertura i l'altra és fer-ho al revés, no estem en contra ni de l'una ni de l'altra, la única cosa és que si el Govern té altres prioritats, el grup parlamentari hauria d'anar fent feina». Marc Pantebre també va afegir que «si fem les coses ben fetes, que les empreses vinguin a instal·lar les seus corporatives a Andorra per un tema d'avantatge fiscal, tampoc és negatiu» i va matisar, «sempre i quan siguin empreses serioses, perquè encara que no creïn llocs de treball directes si que en poden crear d'indirectes. I també ens poden aportar prestigi, ara bé ens falta poder-los oferir seguretat jurídica».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT