PUBLICITAT

Un diputat per als residents

  • Per primera vegada els emigrants a Espanya, Andorra, Portugal i Mònaco estaran representats
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La comunitat francesa i les autoritats andorranes en l'última celebració del 14 de juliol Foto: ÀLEX LARA

Per primera vegada els emigrants francesos a Andorra, Espanya, Mònaco i Portugal tindran un diputat a l'Assemblée Nationale. Sis candidats es presenten a la cinquena circumscripció que s'estrena a les properes legislatives de juny, Richard Onses per al Partit Radical, que ha visitat el Principat, Arnaud Leroy per al Partit Socialista, Laurence Saillet per l'UMP, Carolina Punset per als Verds, Juliette Estivill per al Partit Comunista, Michel Guenoux per als Radicals d'Esquerra, Bernard Soulier, independent, i el republicà, Jean-Sebastien Urfels.

Després de les presidencials que comencen amb la primera volta avui diumenge, els francesos tenen una segona cita electoral els pròxims 3 i 17 de juny per triar 577 parlamentaris que els representaran a la Cambra baixa. I per primera vegada onze parlamentaris representaran els francesos que viuen en onze regions del món . Els candidats de la cinquena circumscripció que engloba Andorra, Espanya, Monàco i Portugal fa dies que han començat la campanya.

Els candidats més coneguts

Entre els candidats més coneguts pels residents a la cinquena circumscripció destaquen el socialista Arnaud Leroy i la candidata per l'UMP, Laurence Saillet. Arnaud Leroy viu des del 2006 a Lisboa on treballa a l'Agència europea de seguretat marítima (EMSA) en l'àmbit del canvi climàtic i de la protecció de l'entorn. El 2005 entra a les files del Partit Socialista francès i de la Federació de Francesos a l'Estranger. Laurence Saillet, dietetista i nutricionista de professió és del Bearn i es va instal·lar a Sitges el 2008, Consellera política prop d'Eric Besson, ministre d'Indústria Energia, i Economia digital, Laurence Saillet va començar la carrera política el 2007 com a candidata de l'UMP als Pirineus Atlàntics. Actualment, viu a Barcelona i és delegada de l'UMP per a tota Espanya. De tots els candidats que es presenten a la cinquena circumscripció només Richard Onses del Partit Radical ha visitat Andorra. D'orígens catalans, vol respondre a les preocupacions immediates dels residents francesos a Andorra i una de les seves prioritats és negociar acords de doble nacionalitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT