PUBLICITAT

Alfred Llahí promociona la seva obra sobre Andorra

  • L'autor va firma ahir a la tarda alguns exemplars a Illa Carlemany
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alfred Llahí firmant exemplars del llibre Històries de la nostra història Foto: ANA

Dies abans de Sant Jordi, l'escriptor andorrà, Alfred Llahí, va començar a firmar el seu últim llibre Històries de la nostra història. L'obra té per a objectiu explicar anècdotes del país o fets poc coneguts amb un estil divulgatiu i pedagògic per atraure la gent poc avesada a llegir o que li costa llegir història. El llibre dividit en vint capítols i amb una il·lustració original a cadascun, té un total de 100 pàgines. L'obra que apareixerà en format paper i digital, tindrà continuïtat.

L'autor del llibre va explicar ahir a l'ANA que «l'any vinent per a aquestes dates hi haurà un segon volum, i almenys en trauré una col·lecció de quatre o cinc», fet que permetrà tenir molta història del Principat, va assegurar Alfred Llahí. Ingredients com l'anècdota o l'opinió són els que ha utilitzat Llahí en Històries de la nostra història per fer una lectura més «mengívola i digerible» perquè «quan es parla d'història sempre et trobes amb l'escull de l'avorriment». Al llibre, s'hi troben anècdotes com el primer aterratge amb avioneta que es va fer el 1958 a Santa Coloma o l'entrada del primer cotxe al Principat pel Pas de la Casa en lloc de la Seu d'Urgell. També hi ha capítols polèmics com els andorrans que van col·laborar amb els nazis o la maçoneria a Andorra, una qüestió portada amb molt de secretisme. Llahí ha estat un any i mig per elaborar l'obra i ha jugat amb un llenguatge periodístic i literari que li ha permès combinar un estil rigorós i novel·lesc a la vegada.

De moment, el llibre ha aixecat moltes expectatives, l'autor ha reconegut que abans de fer-ne la presentació, aquest dimarts passat, ja s'havia venut la meitat de l'edició i ha indicat que l'èxit previ es deu a què la idea ha agradat. Fins dilluns, 23 d'abril, Alfred Llahí estarà signant exemplars en diferents punts del Principat. Ahir a la tarda ho va fer a Illa Carlemany i dilluns ho farà, tot el dia, a la plaça Coprínceps. Un cop passat Sant Jordi l'autor començarà a fer xerrades interactives pels set comuns de les parròquies perquè la gent pugui aportar idees per enriquir la publicació. Més endavant està previst fer-ne el llançament a Catalunya i potser traduir-lo al castellà per donar-li un impuls més gran.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT