Derrota contra el líder en un duel d'alt voltatge i amb final d'infart

• L'equip de De la Rosa, que pot empatar al final amb un xut de Nacho al pal, es manté en zona de ?play-off'
IVÁN MOURE

Nacho Llamas disputa una pilota amb Paulinho, l'exjugador de l'Hotels Plaza, que ara forma part de la banqueta de l'Oxipharma Granada. Foto: ÀLEX LARA

L'Hotels Plaza va caure ahir contra el líder en un duel d'alt voltatge entre dos equips que imposen un ritme frenètic digne de Primera Divisió. Un 2-3 que, no obstant, manté els andorrans en la zona de play-off d'ascens.

Ben d'hora es va veure una batalla tàctica i de lluita entre dos equips molt ben treballats. L'Oxipharma, a més de comptar amb jugadors d'enorme talent, és guerriller, d'aquells que no et deixen pensar amb la pilota als peus, que si el deixes et surt disparat a l'atac i sinó té un toc combinatiu que torna boig. Però l'Hotels Plaza, ben posicionat, no permetia arribades a l'àrea d'Aitor amb facilitat.

Per això els primers vint minuts van ser d'un enorme desgast físic, molta disciplina i poques ocasions de gol. Les més clares les van tenir els visitants, tot i que es podrien comptar amb els dits d'una mà.

La primera va ser fruit d'un córner al minut 4, amb xut inicial de Puertas i un segon al rebuig de Sergio, als quals Aitor va reaccionar de manera excel·lent. Al segon avís, poc després, Rafita va trencar la cintura a Soty i va creuar ras per fer el 0-1; semblava que només amb accions individuals o a pilota aturada es podia marcar, com així va succeir en la primera part, en la qual el marcador, amb 0-1, ja no es mouria més.

Al minut 7 Júnior va elaborar una jugada idèntica a la de Rafita, a diferència que aquesta vegada la pilota va sortir fora per poc. Continuava insistint l'Oxipharma –amb un Paulinho menys actiu del que havia demostrat la temporada passada a les ordres de De la Rosa– tocant i tocant però l'Hotels Plaza no perdia el nord i a punt va estar d'empatar al minut 12 al contraatac, amb un xut enverinat de Diego que va treure Edu amb l'ungla del peu.

El tècnic visitant, Bruno García, va ordenar els seus homes pressionar més amunt i amb més intensitat. Els tricolors van tenir més problemes per elaborar però tampoc va cometre cap errada que pogués costar un disgust; és més, va poder empatar mitjançant Carlinhos i Toni González.

HOMENATGE AL RIVER PER L'ASCENS / Al descans, homenatge al River amb motiu de l'ascens a LEB Or amb la samarreta del l'Hotels Plaza amb la signatura de tota la plantilla, que tampoc no va anar malament per contagiar l'esperit campió als de De la Rosa. Mentrestant, a Múrcia, el Manzanares –segon classificat a tres punts de l'equip de Paulinho– perdia 4-3 i donava certa tranquil·litat als de Bruno García per encarar la segona part a un Poliesportiu que arran de les iniciatives del club va congregar prop de 300 sorollosos espectadors.

L'homenatge va tenir el seu efecte perquè als dos minuts de la represa Carlinhos va passar a Cabinho i aquest va guanyar l'esquena a la defensa, es va girar i la va clavar dins. Gol d'autèntic pivot. Murri i letal.

Passaven els minuts i l'Oxipharma continuava el setge a la pista de l'Hotels Plaza. Els de De la Rosa, ben compactes i amb ajudes constants, tenien el partit controlat, no deixaven forats. Però és llavors quan floreix la qualitat de l'equip visitant: era el minut 26, Pipe va treure un córner i Juanje, al punt del doble penal, va engaltar un míssil i a dins.

Va seguir la pressió asfixiant dels andalusos i l'Hotels Plaza només podia encomanar-se a les contres. La va tenir Moisés al minut 33, però sol al segon pal va xutar, incomprensiblement, fora. També a pilota aturada, però Carlinhos, davant el porter, va topar-se amb la fusta al 34.

Els andorrans van intensificar la pressió i al final, amb espais, el Granada va sentenciar amb assistència d'Isco que Puertas va rematar de cap a la xarxa.

De la Rosa va moure fitxa, va treure Carlinhos de porter jugador i després de molt insistir Diego va fer el 2-3 a falta d'un minut. I va tenir l'empat a 35 segons amb un xut de Nacho al pal, però ahir la sort estava alidada amb el líder.