Gran espectacle final

• Derrota contra el Barça B en un duel atractiu i amb un Farfan que, amb més minuts a la pista, apunta maneres
SANT JOAN D'ESPÍ

Santamaria tira a cistella en el River-Barça B del passat 8 de gener Foto: ÀLEX LARA

El River va perdre ahir a la pista del Barça B per 93-89 tot i que va acomiadar-se de la LEB Plata amb un bonic espectacle; un partit vistós en el qual va destacar el jove de casa Farfan (12 punts, 2 rebots, 2 assistències), qui va demostrar que amb més minuts a la pista pot arribar a ser un jugador important per al futur.

No va defraudar el duel entre el filial blaugrana –amb joves emergents com Pérez i Creus, que ja han debutat a les ordres de Xavi Pascual– i el campió. D'inici els tricolors van marcar territori sota la pintura amb Flis i Torres i, tot i que amb rendes curtes, van dominar en l'electrònic durant pràcticament els vint primers minuts. El primer parcial d'interès va ser el 7-14 als quatre minuts però el Barça contrarestava el poder d'altura del River, molt superior en el rebot, amb els canells de Creus i Eriksson i va impedir que el líder s'escapés fins arribar amb un 20-26 al final dels deu primers minuts.

El filial blaugrana, que tenia en joc una de les places per jugar el play-off, va tenir un minut boig a l'inici del segon període i amb dos triples de Zhigulin i Creus i un tir lliure de Creus va posar les coses com estaven al principi (31-31, minut 13). El partit estava obert, s'imposaven els atacs i tots dos equips anaven camí d'arribar als tres dígits. Wright, el tercer sostre del River, també causava estralls sota els taulells –entre ell, Flis i Torres van sumar 29 punts i 13 rebots al descans– per mantenir el River en la lluita però el Barça B, necessitat de victòria, va posar-se per davant per primera vegada al minut 17; es va invertir la truita però es mantenien els avantatges mínims i sobretot, l'últim partit de la temporada –almenys per als de Peñarroya– estava sent un espectacle, com es va comprovar en els últims instants abans de la pausa. A vuit segons i Farfan havia comés personal, Creus va anotar els dos tirs lliures que suposaven el 47-48 però el River va tenir temps per a un últim atac i Flis no va fallar de tres: 47-48 i al descans.

TERCER QUART DE CAMPIÓ / A partir de llavors va canviar tot. El River, ficat en el partit, ja no recordava que no es jugava res. O potser Peñarroya els va recordar la promesa que havien fet al principi de la temporada de ser «sempre» competitius. I la maquinària tricolor va començar a fer-se imparable. Torres, Wright i Flis van posar el dit a la nafra amb més força, sabent que era el punt feble dels de Borja Comenge i tot i que el Barça havia recuperat l'avantatge en els primers quatre minuts (56-52) va arribar un parcial estratosfèric –com no, nascut de la defensa– de 0-13 per deixar el rival mig groggy (56-65, 28').

El Barça, però, es va aixecar de la lona tot i que li va costar. Ja en el quart període, a falta de cinc minuts i amb 64-76 va fer un parcial de 8-0 que el mantenia amb vida i amb Eriksson il·luminat –24 punts– va aconseguir empatar amb dos minuts per endavant (84-84) i posar-se tres per sobre en la següent jugada.

Amb els dos equips en bonus el final es va jugar des de la línia de tirs lliures. Aquest duel va acabar en empat i per tant va ser el Barça el que es va endur el gat a l'aigua.