PUBLICITAT

La Salle i l'UdA oferiran el màster MBA en administració d'empreses

  • El Govern aprova el títol a petició de la ?uni' a distància, i la laurediana ja treballa per incorporar-lo a l'oferta actual
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alumnes universitaris el primer dia d'aquest curs 2011-2012, a l'UdA Foto: TONY LARA

Els alumnes d'Andorra podran estudiar properament una nova titulació: El màster en administració d'empreses, més conegut arreu del món com MBA. La formació, que els universitaris poden escollir un cop finalitzat els seus estudis de bàtxelor, serà impartida tant per la Universitat Oberta de la Salle com per la Universitat d'Andorra, tot i que en aquest cas no està previst que s'imparteixi fins, almenys, el curs 2013-2014.

Ha estat però el centre de la Salle el que va sol·licitar al Govern la possibilitat d'impartir aquest títol, que concedeix les competències per gestionar o fins i tot dirigir qualsevol empresa. Són els centres universitaris els que hauran de concretar el pla d'estudis, però abans calia que l'Executiu aprovés l'establiment de la titulació. Els darrers mesos s'han realitzat unes taules de treball entre el Ministeri d'Educació, la Salle i també la pròpia Universitat d'Andorra, que van cloure en la publicació oficial al BOPA, a principi d'abril, del reconeixement d'aquest màster de MBA al Principat.

El fet que hagi estat la Salle la que hagi sol·licitat el títol, demostra la clara voluntat de començar a operar al país el més aviat possible, segons van informar fonts del centre a distància. Està previst que properament facin una comunicació oficial sobre la data d'obertura de la universitat. De fet, el Comú de la Massana ja ha concedit tots els permisos de comerç necessaris per poder començar a captar alumnes a les oficines ubicades a l'avinguda del Través, segons va explicar el cònsol David Baró. Malgrat la seva ubicació en territori andorrà, tot apunta que el principal gruix dels alumnes que s'hi inscriuran procediran de llatinoamèrica.

Nous estudis de màster a l'UDA / La Salle ha estat la pionera, però la Universitat d'Andorra ha decidit adherir-s'hi sense pensar-ho. Ubicarà els estudis de MBA en el seu pla per incorporar formacions de màster a l'oferta actual. L'UdA només ofereix formacions de bàtxelor, és a dir, el que equival als primers cicles europeus. En el passat, s'havien ofert màsters virtuals, però la poca demanda va fer descartar-ho.

L'MBA seria «la continuació natural del bàtxelor en administració d'empreses», segons van exposar des de l'Uda. Dins d'aquest pla també s'està estudiant l'opció d'oferir, per exemple, un màster en infermeria. En qualsevol cas, cap dels possibles segons cicles universitaris s'impartiran el proper curs.

120 crèdits en quatre semestres / Tal i com exposa el decret publicat al BOPA, el màster en MBA, integrat en el marc de sistema europeu d'ensenyament superior (EEES), atorga les competències professionals per exercir responsabilitats directives i de gestió en àrees com les finances, el màrqueting, les vendes, les operacions, els recursos humans i també en el camp de l'administració pública. L'MBA, títol universitari de segon cicle, constarà de 120 crèdits europeus distribuïts en quatre semestres, amb una càrrega de 30 crèdits cadascun.

Per accedir als ensenyaments de màster serà necessari prèviament haver obtingut un títol de bàtxelor, una diplomatura o una llicenciatura. Durant les classes, que podran ser en qualsevol llengua però que hauran de tenir almenys un mòdul en català, els alumnes obtindran competències de lideratge, gestió de persones i de conflictes, habilitats d'organització, planificació i control, capacitat d'iniciativa i esperit emprenedor per generar noves idees i models de negoci, entre d'altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT