PUBLICITAT

Da Silva confia que aviat se surti de la llista negra lusa

  • El Govern es posa a disposició de la comunitat portuguesa en tot el que li preocupi
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí i Cinca reben Da Silva, ahir, al despatx del cap de Govern Foto: ÀLEX LARA

El cap de Govern, Toni Martí, i el ministre de Finances, Jordi Cinca, es van reunir ahir amb el conseller de les comunitats portugueses, José Manuel da Silva, per celebrar que s'hagi solucionat la qüestió de l'increment de l'impost municipal sobre els immobles propietat dels residents portuguesos a Andorra. Da Silva va valorar positivament la trobada i la notícia oficial rebuda per l'Executiu que el problema està en vies de solució, i espera que el més aviat possible també es resolgui el fet que Portugal segueixi considerant Andorra un paradís fiscal. Aquí, el Govern el va informar que la setmana vinent s'iniciaran les negociacions per signar un conveni de no doble imposició.

De fet, aquest anunci el va fer en seu parlamentària el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, a preguntes del president del grup parlamentari socialdemòcrata Jaume Bartumeu. Aquest, va acusar el Govern de «badar» i de no actuar per treure el país de la llista de paradisos fiscals. Saboya va treure el retrovisor i tot recordant que havia estat l'Executiu que liderava l'actual cap de l'oposició qui havia negociat el conveni d'intercanvi d'informació fiscal amb Portugal i que «mai es va preveure aquest extrem», malgrat que «aquell era un bon moment». Així, va deixar caure que aquesta sí era una «badada llastimosa». Després de diversos retrets en ambdues direccions, el debat va acabar arribant a la conclusió que Portugal no té clars els criteris per sortir de la seva llista de paradisos fiscals, però que en tot cas caldrà negociar el conveni per evitar la doble imposició per aconseguir-ho. I serà la setmana vinent quan l'ambaixadora a Portugal, Maria Ubach, es reunirà amb representants de l'Executiu lusità i entregarà la manifestació expressa d'Andorra d'iniciar-ne les negociacions.

Tal com va informar el Govern en un comunicat, el conseller de la comunitat portuguesa va agrair el suport de l'Executiu entorn la qüestió de l'impost sobre els immobles, i el Govern va traslladar-li la voluntat de continuar treballant en aquelles qüestions que puguin preocupar a la comunitat portuguesa a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT