PUBLICITAT

Els joves dels equips de Comitè alpí compleixen les expectatives

  • Visa valora la base amb bona salut: «Cada any pugen corredors més ben preparats»
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pallàs, de l'equip femení de la FAE i l'exemple a seguir, al novembre en l'entrega d premis de la Nit de l'Esport Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana d'Esquí (FAE) viu ara amb la tranquil·litat de saber que el futur a mig termini de la base promet. Funcionen els joves que hi ha a l'equip nacional i –valgui la redundància– funcionen també els que estan a un pas de donar el salt. No és que Andorra estigui encara a l'altura dels països amb més tradició en els esports de neu però Carles Visa tampoc no va amagar que la base gaudeix d'una bona salut, tot i que sense caure en el conformisme: «És important reconèixer que amb els nois estem treballant força bé», va comentar sobre el grup de tecnificació, «cada any pugen més corredors i més ben preparats tot i que hem de continuar millorant».

Els punts a potenciar, segons el director tècnic de la FAE, són principalment la situació amb les joves promeses femenines, que encara no dóna prous fruits, el programa esquí-estudi, sobretot en el batxillerat i la planificació tècnica d'estiu-tardor, entre d'altres.

D'aquesta manera en els pròxims anys sortiran els Salvadores, Viéitez, Vargas i Nil Esteve –els novells en l'equip de Comitè d'aquest any, nascuts al 1996– arribaran més preparats a l'avantsala de l'equip de la FAE. Tots ells, sigui dit, han complert amb els objectius de manera «satisfactòria». Quant als dos del 1995, Ferrer ha passat gran part de la temporada lesionat –com l'única noia, Gemma Larrégola– i Casal no ha estat a l'altura de les expectatives , ben al contrari que els del 1994 –Missé i Axel Esteve–, que han rebaixat substancialment els punts FIS.

Els joves del primer equip de la FAE són els que confirmen que a les categories inferiors es va millorant la feina. Sara Raméntol s'ha posicionat entre les 100 millors del seu any i Carmina Pallàs, amb problemes de lesions, ha tingut un final de curs esperançador. Quant als nois Barios, Alayrach i Solsona han anat de menys a més tot i que d'ells s'esperava una millora més notòria, Verdú ha estat la gran sensació de la temporada i Arnau Puig ha guanyat alguna cursa tot i estar gran part de l'any lesionat.

Les assignatures pendents són el surf de neu i l'esquí de fons, modalitats en les quals encara no surten corredors prometedors dels clubs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT