PUBLICITAT

El PS critica que es ven Andorra «com a producte i no com a país»

  • Benet reivindica la importància del contacte personal i de conèixer els atractius
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Naudi, durant una compareixença recent del PS Foto: TONY LARA

El Partit Socialdemòcrata (PS)considera que el Govern «fa poca cosa, i el que fa és poc adient» en l'àmbit de la política turística. De fet, es veu que «anem a promocionar Andorra com a producte i no com a país». El president de la formació, Víctor Naudi, va recordar que es basa la reactivació econòmica en la futura inversió estrangera i en paral·lel, «no estan prenent mesures» i s'obliden dels pilars essencials, que són el turisme i el comerç. L'exministre de turisme, Claudi Benet, va reiterar, en aquest punt, que aquests àmbits són en els que es basa la subsistència del país.

Per això, i veient que l'actual Govern vol tancar les oficines de turisme a l'exterior i el retorn de la campanya Just married, Benet va apuntar que el contacte personal –dels professionals de les oficines, que coneixen Andorra des de dins alhora que des del punt de vista dels països on resideixen, amb els potencials visitants «no es reemplaça fàcilment per un click».

Amb això, l'exministre va criticar que amb les polítiques actuals s'està venent «Andorra com un producte i no com a país». Benet ho atribueix, en certa mesura, al «perfil contractat», fent referència al gerent de la societat Andorra Turisme, Betim Budzaku. El socialdemòcrata considera que aquest fa servir els mateixos mitjans per promoure la destinació que s'utilitzarien per vendre pneumàtics –va ser l'exemple emprat per l'exministre de Turisme. Al seu entendre, caldria incloure «l'element cultural», i va lamentar en aquest aspecte la «transparència» del titular de Cultura, Albert Esteve, en el sentit que no defensa l'atractiu cultural del país.

Així mateix, tot i que entén que les oficines de turisme a l'estranger tenen un «cost relativament elevat», que segons els seus records ronda els 1,1 milions, va valorar que la majoria del personal serà recol·locat, i per tant els salaris es mantindran.

Per tot plegat, el president dels socialdemòcrates es va mostrar «preocupat» per les «decisions precipitades» que adopta el Govern, que «no té un pla estratègic ni una línia d'actuació».

REIVINDICANT-SE / Benet va aprofitar l'oportunitat per reivindicar la feina realitzada al capdavant del Ministeri de Turisme durant el govern socialdemòcrata. Així, va comentar que l'Executiu de Demòcrates per Andorra «ha oblidat» que els habitants del país, nacionals o residents, són els millors «ambaixadors» i que cal més conscienciació sobre els atractius del país. En aquest punt, i tornant a la idea que actualment es promociona com un producte i no com un país, Benet va opinar que «recompensar amb incentius econòmics» –en referència a la campanya del mes de maig–, no és la via, i que cal fer venir els visitants pel diferencial de preus, i també per «l'uniquesa» d'Andorra, per la seva seguretat, paisatge i altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT