PUBLICITAT

Ordino celebra el Dia de la Terra amb160 països

  • Diumenge que ve es fa la projecció del film en el que també surt Andorra?
GLÒRIA GURDÓ
ORDINO

Periodic
Albós i Salvador en la presentació als jardins de Casa Rossell, ahir. Foto: ANA / M. C.

Diumenge que ve Ordino Studios projectarà la pel·lícula One day on earth, un document en el que participen 160 països, inclosa Andorra. La projecció es farà a la sala de cinema d'Ordino Studios a les 18 hores, en versió anglesa i subtítols en castellà. One day on earth, del qual es pot veure un trailer a www.onedayonearth.org, és un muntatge fet a partir de milers d'imatges que han enviat tant cineastes professionals com amateurs d'arreu del món, fins i tot dels països més oblidats, per relatar un dia de la vida de qualsevol ésser humà en tota mena de situacions, en la guerra però també en la joia de portar un fill al món... De fet, la iniciativa neix de la voluntat d'unir els ciutadans de tot el planeta en la lluita contra el canvi climàtic i donar-los la oportunitat de reclamar un futur sostenible.

El Comú ordinenc va anunciar ahir que també se suma a la campanya i a la celebració de la Dia de la Terra organitzant una caminada popular que sortirà de la mina de Llorts a les 11 hores. La passejada que recupera una part de la Ruta del Ferro, s'adreça a tots els públics i tindrà una durada d'uns 30 minuts. El conseller de Comunicació del Comú, Ludovic Albós, va explicar ahir que en arribar a la plaça del Poble els participants podran deixar l'empremta de les seves mans en un gran mural que després s'exposarà a l'escola d'art d'Ordino per a recordar aquest acte singular.

Amb aquesta acció el Comú d'Ordino «s'adhereix a un esdeveniment que té una repercussió mundial, ja que la pel·lícula es projecta el mateix dia a 160 països de tot el món i després, es penjarà a internet amb la qual cosa la difusió serà encara més important» va afegir Albós. De la continuïtat de la iniciativa Albós va augurar que «dependrà de la resposta ciutadana» però que «vist el baix cost que té no descartem tornar-hi a participar». L'adhesió d'Ordino al Dia de la Terra sorgeix però, de l'empenta d'un particular que va enviar a l'organització One Day on Earth una sèrie d'imatges d'Andorra, ara fa dos anys. L'organització les va incloure en el muntatge final del film i tot seguit només quedava contactar amb les persones o l'organisme que les projectaria. A resultes de tota aquesta sèrie de fets gairebé fortuïts, Andorra Studios i l'organització One day on Earth han signat un acord de col·laboració. «En poc menys d'una setmana hem organitzat la projecció i la difusió de l'acte» va explicar ahir Sandra Salvador d'Ordino Studios que va agrair la col·laboració d'Andorra Sostenible.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT