PUBLICITAT

La FAE reduirà l'estructura tècnica obligada per la retallada de Govern

  • El 20% menys de subvenció que ha rebut l'ens de Coma en dos anys suposa una frenada en l'evolució
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Visa, ahir durant la compareixença sobre el balanç de la campanya 2011-2012 de la FAE, ahir a la seu de l'ens Foto: ÀLEX LARA

El balanç de la temporada que va realitzar el director tècnic de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Carles Visa, va ser tan extens que fins i tot es va parlar de l'estat de salut actual de l'entitat que presideix Albert Coma. La banda esportiva, segons Visa, ha estat en general bona, però l'econòmica és una altra història. Per començar va parlar de totes les coses bones i va fer èmfasi en que el curs 2011-2012 quedarà per sempre en el record: «Ha estat un gran any. Per primera vegada en la història hem guanyat un metall olímpic amb Verdú i en la Copa del Món hem vist un podi de Lluís Marín i hem organitzat les tres cites de Soldeu», va recordar. «A més m'agafo als resultats de Laura Soulié i Lluís Marín, que s'han consolidat en el top-30 mundial i Mireia Gutiérrez anava camí de fer-ho també, però es va lesionar. Ha estat un any més que satisfactori i positiu».

A nivell econòmic, però, el discurs va ser ben diferent. En sis anys –des del 2006, que es va tocar fons als Jocs de Torí per la manca de corredors andorrans– l'esquí ha revifat de manera meritòria, però si mirem el futur, no és encoratjador. «¿Les expectatives de l'any que ve? No sé, però imagino que dolentes. Anirem a la baixa...», va reconèixer amb sinceritat el director tècnic.

I és que la FAE s'està trobant que en dos anys ha passat a cobrar –com totes les entitats esportives– entre un 20% i un 25% menys. Un percentatge que per a l'ens que més suport rep de Govern és tot un món: 924.000 va rebre al 2010, 750.000 que té en la partida del 2012. Vist el panorama no hi ha una altra: l'estructura del cos tècnic haurà de ser reduïda. «No sabem quants ni qui però serem menys, forçats pel pressupost. També hem de canviar certs paràmetres en l'organització de la tecnificació i del comitè», va exposar Visa com la millor solució possible per donar el mateix servei als seus esquiadors amb menys euros a la caixa forta. Sigui com sigui la retallada econòmica és un pas enrera: «Sí, això implica una frenada en l'evolució de la FAE però no ha de servir d'excusa», va suavitzar per prosseguir: «Ara més que mai hem de ser suficientment intel·ligents com per treballar molt més en conjunt, per tal d'optimitzar al màxim els recursos; hem d'explotar al màxim les nostres possibilitats i sobretot en millorar les coses que no fem bé».

SURF DE NEU I FREESTYLE: "Volem que Marín estigui més a França"

En surf de neu Visa va només va tenir paraules d'elogi cap a Lluís Marín, que ha acabat l'any setzè en la Copa del Món. Per això el cos tècnic vol continuar esprement-lo: «Volem que ell i la Mimi estiguin més temps amb l'equip francès». En freestyle també va lloar les evolucions d'Scotty Jordan i d'Aida Aleix, que ha estat gran part de la temporada lesionada, va avançar que «l'any que ve no serà amb nosaltres»,

BIATLÓ I ESQUÍ DE FONS: "Francesc Soulié no ha fet tot el calendari"

Visa va ser molt escarit parlant de la feina de Laura Soulié en biatló. «Simplement ha estat brillant», dia esbufegant. «S'ha mantingut entre les 25 i les 35 primeres en Copa del Món». I sobre l'esquí de fons, preguntat sobre la possibilitat de recuperar Francesc Soulié, va dir: «Vam aconseguir diners per a ell i li vam fer un calendari, però no el va complir del tot». La porta segueix tancada per a ell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT