PUBLICITAT

Alcobé es reunirà amb Pastor el 26 d'abril per parlar de la N-145

  • El Govern formalitzarà els propers dies la voluntat de negociar el CDI per iniciar les converses
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cues de vehicles a la N-145 en un tram afectat per obres Foto: TONY LARA

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, es reunirà amb la ministra de Fomento espanyola, Ana Pastor, a Madrid el proper 26 d'abril. La reunió, com ja va avançar EL PERIÒDIC, va ser proposada en la darrera trobada entre els ministres d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya i José Manuel Garcia-Margallo, i el tema central serà el de les obres a la carretera N-145, que uneix Andorra i la Seu d'Urgell. Així ho va confirmar el ministre portaveu, Jordi Cinca, ahir en la compareixença posterior al Consell de Ministres.

La intenció del Govern és «d'insistir en la necessitat de les obres», va indicar Cinca, i de transmetre novament «la transcendència» de la via per Andorra, doncs és «la via d'accés a un país clau per la nostra economia i activitat». Així, el portaveu de l'Executiu va tornar a subratllar que Espanya és un «proveïdor important de serveis» del país i també lloc de visita freqüent de nacionals i residents. Malgrat tot, l'únic que es pot fer des d'Andorra és recordar que és un pas fronterer, però s'ha «de respectar la realitat pressupostària del país veí».

NEGOCIACIÓ DEL CDI / D'altra banda, Saboya va informar al Consell de Ministres de la reunió que va mantenir amb el seu homòleg espanyol dilluns passat. En aquest sentit, Cinca va reproduir l'indicat per Saboya. Així, va comentar que hi va haver una bona recepció per començar a tractar el conveni de no doble imposició, i que es va quedar en que es trametria la proposta formal d'Andorra per escrit. Això serà els «propers dies», va puntualitzar Cinca, explicant que llavors caldrà esperar la resposta afirmativa del govern espanyol per començar les reunions de treball. Per això no es va voler posicionar sobre el calendari i va manifestar que seria «prematur» fixar una data o un termini per a la signatura del conveni.

Nou ambaixador francès / Finalment, ahir també es va atorgar el plàcet al nou ambaixador francès a Andorra, Zaïr Kedadouche, en substitució de Jean-Pierre Berçot. El nou ambaixador és inspector general de l'Educació nacional i ha exercit també com a cònsol general de França a Liège des del 2008 fins al 2011. Cinca va negar que el retard en l'atorgament del plàcet fos pel perfil més polític assegurant que la prioritat havia estat el CDI amb França. Així mateix, va comentar que dos mesos per atorgar un plàcet a un diplomàtic és el que també va trigar França a acreditar l'ambaixadora andorrana a París i que «s'ajusta» al que passa a la comunitat internacional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT