PUBLICITAT

Passejades per a totes les edats

  • El Comú d'Andorra la Vella i el Club Pirinenc Andorrà renoven les ?Caminades tranquil·les'
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels paratges de la Ruta del Ferro que va de les mines d'Arans fins a la Farga Rossell Foto: TONY LARA

El Comú d'Andorra la Vella i el Club Pirinenc Andorrà tornen a proposar les Caminades tranquil·les per descobrir el paisatge, l'entorn i la història del país en vuit excursions, tres més de les programades l'any passat, que es faran a raó d'una per mes, des de diumenge que ve, 22 d'abril, fins al diumenge 11 de novembre. Així, la primera de les excursions enfilarà el camí d'Engolasters fins a Coll Jovell per descobrir el paisatge, els ecosistemes que l'habiten i l'adaptació de la flora i la fauna. La següent caminada, diumenge 20 de maig, portarà fins a la capella de Sant Vicenç que domina el poble de Santa Coloma des del Roc d'Enclar, per descobrir el llegat dels primers pobladors, la creació de l'assentament i el mode de vida. Seguirà, diumenge 10 de juny, la descoberta del Parc Natural de Sorteny i la seva riquesa floral. Diumenge 15 de juliol serà el torn del romànic i la caminada es farà altra vegada a la capital, des del pont de la Margineda fins a l'església de Santa Coloma.

Per contrarestar la calor de l'estiu, diumenge 26 d'agost, la sortida enfilarà el camí dels estanys de Tristaina. A les portes de la tardor, diumenge 16 de setembre, l'excursió transcorrerà pel Rec del Solà per descobrir l'agricultura tradicional de muntanya. Ben entrada la tardor, diumenge 14 d'octubre, seguirà la Ruta del Ferro que va de les mines d'Arans fins al Museu de la Farga Rossell, i, diumenge 11 de novembre, l'última de les excursions farà el primer tram del camí de Prat Primer, per assistir a l'adaptació de la flora i la fauna a la rudesa de l'hivern que comença a instal·lar-se.

Una iniciativa exitosa

El Comú d'Andorra la Vella inverteix 900 euros en el programa dissenyat pel Club Pirinenc Andorrà, que també compta amb la col·laboració de guies professionals que acompanyen els excursionistes en cada sortida, per explicar tot allò que es veu. L'any passat la iniciativa va reunir 95 persones amb només cinc sortides per això, els organitzadors pensen arribar als 150 inscrits aquest any. Així ho van manifestar ahir el conseller de Joventut del Comú d'Andora la Vella, Marc Pons, el cap d'àrea d'Esports, Josep Tudó i el president del Club Pirinenc , Josep Sallés. Les sortides són obertes a tothom i costen 5 euros a partir dels 16 anys. Per a més informació i inscripcions cal dirigir-se a l'Oficina de Turisme d'Andorra la Vella o bé a [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT