PUBLICITAT

Broad deixarà de ser l'entrenador del VPC i el seleccionador nacional

  • El tècnic del segon equip del club, Dídac Martínez, és la opció prioritària per a les dues entitats
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Broad, pensatiu en la banqueta, en un partit de la temporada passada amb el VPC al Camp del Consell Foto: TONY LARA

Dos anys i mig després d'aterrar al Principat per dirigir el VPC Michael Broad ha acabat el seu cicle com a entrenador i també com a seleccionador nacional. Dues temporades i mitja en les quals va arribar amb l'equip, llavors dirigit per Bruno Servat, en una situació delicada –penúltim en la Tercera Divisió Federal–; no va poder evitar el descens a la Divisió d'Honor però el curs passat va aconseguir que el seu equip es proclamés campió, tot i que no es va poder consumar l'ascens per la falta d'un equip juvenil. Aquest any, com a sanció de la Federació Francesa, el VPC no podia pujar de categoria i la falta d'un alicient competitiu ha condemnat l'equip andorrà a Promoció d'Honor.

Els motius que exposa la directiva del VPC perquè no continuï no tenen res a veure amb els aspectes esportius, sinó a la relació qualitat-preu. Broad va venir d'Austràlia a Andorra amb un salari importat, d'acord amb el caixet i prestigi que tenia: «A nivell tècnic volem deixar clar que és un gran entrenador, possiblement el millor que ha passat per aquí», va detallar el president, Thomas Ginesta. «Ell en un any i mig ha aconseguit que siguem campions de nou, vint anys després però a la balança també pesen altres coses... Hi ha també la part econòmica; el Govern ha retallat en les subvencions, els patrocinadors estan en una situació que comprenem, però és complicada, i el seu salari està d'acord amb el nivell que té però ara no ens el podem permetre, en la Promoció d'Honor, tot i que ens agradaria que continués».

Broad va rebre la notícia el dilluns passat, després del partit que la selecció va guanyar a Sèrbia (7-9). La millor manera d'acomiadar-se, sens dubte. La junta ja havia decidit el dimecres anterior no renovar-lo i ara mateix està a Sud-Àfrica, amb un contracte temporal com a ajudant d'un dels clubs més importants d'allà, els Sharks, fent tasques centrades en l'entrenament específic. «Com explicava una persona amb aquests coneixements té un preu», va recordar Ginesta al respecte. «I ell, però, ha tingut un gest que l'honora... Quan li vam dir que no continuava es va posar trist perquè volia ajudar l'equip fos en la categoria que fos».

Ara l'aposta del club passa per comptar «amb gent de la casa», va indicar el president. Per això hi ha com a primera opció l'entrenador del segon equip, Didac Martínez, amb el seu ajudant Jeannot Martinho com a encarregat del filial. «És la via més factible i els jugadors veuen amb bons ulls que sigui ell qui els dirigeixi la pròxima campanya. Per això aquest curs hem volgut formar-los i s'han tret el títol d'entrenador de Federal. Ara és el moment de fer un relleu generacional», va assegurar Ginesta.

En la mateixa línia es va pronunciar la Federació Andorrana de Rugbi. Totes dues entitats van de la mà i la que presideix Xavier Vilasetrú sotmet el càrrec a qui dirigeixi el club. És a dir, que qui sigui el tècnic del VPC serà també el seleccionador.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT