PUBLICITAT

Millora massiva dels corredors de la FAE en gegant i supergegant

  • L'augment d'hores d'entrenament en les disciplines de velocitat donen els seus fruits
I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Verdú amb el bronze a Innsbruck Foto: EL PERIÒDIC

Les millores dels corredors de la branca d'alpí de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) reflectides a nivell de puntuacions en el rànquing FIS demostren que la planificació de la temporada ha donat els seus fruits. El cos tècnic i la direcció tècnica van apostar a principi de la temporada per una millora en les disciplines de velocitat a base d'hores d'entrenament i de donar prioritat a les proves de descens, gegant i supergegant i tot això ha quedat reflectit, com es pot veure en el gràfic, en els prop de cinc mesos que ha durat la temporada d'hivern 2011-2012.

Esquiadors com Kevin Esteve han donat un salt qualitatiu important en aquesta faceta. Ja es pot dir que la gran promesa tricolor està a l'alçada del referent, Roger Vidosa, i fins i tot millor com va demostrar en els Campionats d'Andorra. Esteve ha millorat en aquestes tres disciplines a base d'entrenaments i de competir principalment en les proves de Copa d'Europa del Món i d'Europa, per acostumar-se a lluitar contra els millors. També Marc Oliveras ha donat un pas endavant, millorant en descens, gegant i supercombinada tot i que encara resta lluny del nivell d'Esteve. Nil Ruíz ha donat un petit salt qualitatiu en el gegant i Arnau Puig és l'únic que manté les xifres idèntiques a les que tenia en la llista del novembre passat. Robert Solsona i Gabriel Barios han tingut millores menys destacables, però per poc que sigui també han progressat.

L'APOSTA VAL UNA MEDALLA / Joan Verdú, una de les grans sensacions d'aquest curs, és el clar encert de l'aposta de la direcció tècnica, reflectit en la medalla de bronze aconseguida en el supergegant als Jocs Olímpics de la Joventut d'Innsbruck, la primera en la història esportiva d'Andorra.

I en la categoria femenina poca millora ha tingut Mireia Gutiérrez, cosa normal perquè ha estat gairebé tres mesos lesionada però la lectura positiva és que ja no està sola. Carmina Pallàs i Sara Raméntol s'han estrenat en el rànquing FIS –la segona ja ha puntuat en totes les disciplines– i van baixant les seves puntuacions ràpidament. L'any d'adaptació ha estat bo i de fet en només uns mesos Raméntol s'ha posat a prop de Gutiérrez en la disciplina de supergegant. Avui la FAE realitzarà un balanç de la temporada, en la qual Carles Visa detallarà com han anat les evolucions de cada corredor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT