PUBLICITAT

Els residents portuguesos no hauran de pagar l'increment de la taxa

  • La comunitat lusa no haurà de pagar l'increment de la taxa sobre les propietats immobiliàries que tenen al seu país

18042012_portuguesos

Concentració de la comunitat portuguesa d'Andorra en contra del tancament del consolat. Foto: ÀLEX LARA
Els residents portuguesos no hauran de pagar l'increment de la taxa sobre les propietats immobiliàries que tenen al seu país, anunciada pel govern de Portugal i que havia aixecat les protestes de la comunitat lusa. Així ho ha avançat l'Agència Lusa que cita les declaracions del secretari d'Estat per les comunitats, José Cesario, en les que assenyala que els residents pagaran les mateixes taxes que qualsevol altre ciutadà que resideixi a Portugal. En aquest sentit, la majoria parlamentària va proposar aquest dimarts una esmena a la Llei de pressupost per corregir aquesta situació.

L'increment de la taxa sobre els béns immobiliaris s'aplicava als residents a països considerats paradisos fiscals, entre ells Andorra, ja que Portugal no ha tret el Principat de la llista, tot i que Andorra sortís de la llista de l'OCDE després de signar diversos acords d'intercanvi d'informació fiscal, amb països com Espanya, França o el mateix Portugal, entre altres.

Aquesta modificació implica que els residents que hagin rebut la notificació amb l'increment de la taxa no l'hauran de pagar, i que a partir d'ara es retornarà als percentatges anteriors, que se situen entre el 0,4 i el 0,8%. Amb l'esmena es considera que els particulars no estan inclosos en el capítol de Llei del pressupost que indica que les entitats domiciliades en paradisos fiscals i propietaris d'immobles a Portugal han de pagar una taxa especial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT