PUBLICITAT

Andorra la Vella redueix tres milions el seu endeutament

  • El Comú invertirà 3,6 milions per aixecar 3 plantes a les noves dependències de Prat de la Creu
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els cònsols menor i major i la secretària del Comú, ahir durant la celebració del Consell. Foto: ANA / N.M.

El Comú d'Andorra la Vella va presentar ahir en Consell de Comú la liquidació dels comptes de l'exercici de l'any passat, el qual s'ha tancat amb un superàvit d'1,3 milions d'euros. La xifra positiva, sumat a un passiu financer de 0 euros degut a que no ha estat necessari contractar noves operacions d'endeutament, ha permès reduir gairebé tres milions d'euros l'endeutament acumulat.

Aquest s'ha situat en els 58,3 milions d'euros, establint-se al 176% dels ingressos. És a dir, un 24% per sota del que dicta la Llei de finances comunals.

Tal i com va destacar la consellera de Finances, Maria Carme Nin, el resultat pressupostari s'ha aconseguit amb unes despeses de 32,6 milions d'euros i uns ingressos de 34 milions d'euros. La liquidació de les despeses ha estat del 73,6% respecte el pressupostat, ja que s'han donat els mateixos serveis amb menys recursos. En relació a la partida de personal, s'ha aconseguit mantenir la línia estable dels darrers dos anys.

En el cas dels ingressos, un dels aspectes que ha permès decantar la balança del pressupost cap al superàvit es troba en el capítol dels impostos indirectes, amb un total liquidat de 726.225 euros i un percentatge executat del 186%.

El pressupost del 2011 va rebre el beneplàcit de les dues oposicions. Segons el conseller de DA, Carles Torralba, s'està aconseguint invertir la tendència dels darrers anys gràcies a una gestió «acurada, responsable i prudent». Per la seva banda, segons el conseller del PS, Marc Cornella, el pressupost «reconeix l'esforç de contenció de la despesa feta per l'anterior mandat».

3,6 MILIONS PER PRAT DE LA CREU / En un altre ordre de coses, durant el Consell de Comú es va aprovar facultar la cònsol, Rosa Ferrer, per demanar finançament a les entitats bancàries i poder així pagar les obres de les noves dependències de Prat de la Creu, al costat de la plaça pública i el nou edifici del Consell General. La inversió consistiria en construir tres plantes d'uns 300 metres quadrats, on s'hi ubicaran dependències comunals que ara es troben instal·lades en edificis arrendats pel Comú. En total l'espai, comptant també les plantes que ha fet el Govern i la plaça pública, és d'uns 15.000 metres quadrats. L'obra ha de començar properament, ja que s'està enllestint la part del Govern.

La inversió necessària és d'uns 3,6 milions d'euros, una part dels quals s'intentarà aconseguir a partir del pressupost 2012, per no haver d'engrandir l'endeutament. De fet, segons va assegurar el cònsol menor, Jordi Minguillón, amb els lloguers que s'estalviaran, en vint anys es recuperarà la inversió que es necessita realitzar.

També en aquest punt de l'ordre del dia les oposicions van donar el seu vistiplau ja que malgrat la inversió la corporació guanyarà patrimoni.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT