PUBLICITAT

La Plataforma assegura que no s'ha entès la demanda judicial

  • Lamenten que el Consell, el Govern i la fiscalia hagin malinterpretat el contingut
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Codina, Torra, i Pujadas durant la presentació de la demanda. Foto: TONY LARA

Els set sindicats que han portat a la Batllia la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal, han adreçat un nou escrit al batlle per recordar que la seva demanda no fa referència a la inconstitucionalitat de la Llei. Segons van indicar des de la Plataforma de Funcionaris, les al·legacions presentades la setmana passada pel Govern i el Consell General recorden que només les institucions poden denunciar la inconstitucionalitat, una apel·lació que no es correspondria amb el contingut de la demanda dels funcionaris.

A través d'un comunicat, la Plataforma sindical van voler reiterar que, tal i com indica el seu enunciat, l'objecte principal de la referida demanda «és obtenir una resolució judicial en el sentit que ha estat vulnerat el dret fonamental a la llibertat sindical» proclamat a l'article 18 de la Constitució Andorrana. No hi ha hagut en cap cas intenció d'«al·legar una eventual inconstitucionalitat de cap dels preceptes de la Llei, com s'ha interpretat en els escrits presentats a la Batllia pel Ministeri Fiscal, el Govern i el Consell General», van lamentar.

sense negociació col·lectiva / És per aquest motiu que l'advocat dels funcionaris ha presentat un nou text indicant el que es demanda, que és la manca de negociació amb els sindicats durant l'elaboració del text. És a dir, la no convocatòria d'una comissió consultiva, formada per tècnics de Govern, pel Secretari d'Estat de la Funció Pública i per representants dels funcionaris. Segons el text presentat pel Govern i exposat per la Plataforma, el Govern «va entendre que aquest tràmit no era escaient», un fet que no fa «altra cosa que reconèixer que efectivament s'ha vulnerat el dret a la negociació col·lectiva», asseguren els funcionaris.

Amb tot, el que la Plataforma sindical demana que la Llei es revoqui i que es torni a negociar.

El següent pas serà la resolució del batlle, que haurà de dictar sentència com a molt tard el proper 18 de maig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT