PUBLICITAT

La Guàrdia Civil confisca 1.770 paquets a la Farga de Moles

  • Les cigarretes rosses, de diferents marques, tenen un valor de més de 6.800 euros
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les oficines de l'Agència Tibutària espanyola a la duana de la Farga de Moles Foto: EL PERIÒDIC

Efectius de la secció d'especialistes fiscals de la Guàrdia Civil van decomissar ahir, a la duana de la Farga de Moles, tabac de contraban per un valor de més 6.800 euros, segons va informar en un comunicat la Comandància de Lleida. En total, el cos duaner va confiscar 1.770 paquets de cigarretes de tabac ros de diferents marques en tres actuacions. La primera troballa, a dos quarts d'onze del matí , va consistir en 110 paquets de Marlboro valorats en 495 euros amagats en un vehicle de la marca Citröen, que conduïa un home de 66 anys, natural d'Ourense i que respon a les incials P.F.R. El segon decomís es a produir a la una del migdia quan els efectius de la Guàrdia Civil van trobar a l'interior d'un autocar amb matrícula francesa, procedent d'Andorra, 850 paquets de tabac ros valorats en 3.767, 50 euros. Cap ocupant del vehicle se'n va fer càrrec. Per últim, poc després de les dues de la tarda, els duaners van tornar a trobar 810 paquets de tabac ros de diferents marques ocultats en un remolc que portava un Peugeot 306 amb matrícula francesa, conduit per un francès de 50 anys que respon a les inicials P.J.M. La Guàrdia Civil va aixecar les actes d'infracció i va posar el tabac i els vehicles, tret de l'autocar a disposició de l'Administrador de la duana de la Farga de Moles.

MÉs infraccions/ Segons les últimes estadístiques de l'Agència Tributària espanyola, el contraban de tabac procedent d'Andorra va disminuir l'any passat en relació al 2010. No obstant això, les tabaqueres adverteixen que el consum de tabac de contraban va suposar el sis per cent del consum total a l'Estat espanyol. L'increment de la pressió fiscal i les dificultats de les economies domèstiques en temps de crisi han reactivat el mercat il·lícit, segons apunta la multinacional Altadis.

El tabac procedent de Canàries o d'Andorra sol entrar a través de les zones limítrofes i segons informa l'Agència Tributària, en l'últim any s'ha apreciat com els contrabandistes intenten fer operacions menors, amb menys càrrega però molta més regularitat per evitar ser interceptats i si el cas, detinguts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT