PUBLICITAT

7% menys d'accidents a les pistes d'esquí

  • La temporada 2010-2011 es va tancar amb 9.981 incidents a les pistes d'esquí

10042012_vallnord

Foto: VALLNORD
La temporada 2010-2011 es va tancar amb 9.981 incidents a les pistes d'esquí, una xifra que suposa una disminució del 7% respecte a la temporada anterior. Així ho revela l'estudi d'accidentalitat a les pistes d'esquí fet públic aquest dimarts pel Govern i realitzat en col·laboració amb Ski Andorra. L'índex se situa en 0.43 accidents per cada 1.000 passatges enfront dels 0.51 de la temporada passada, el que representa un 15% menys. Tal com assenyalen des del Govern, aquest valor és el més baix de tota la sèrie històrica.

Les dades mostren que el segment d’edat de major accidentalitat és el de 26 a 35 anys, que representa el 25% dels accidentats seguit del que va dels 18 als 25 anys, amb un 19%.

D'altra banda, s'observa com es frena la tendència creixent dels surfistes accidentats, que representen el 21% dels accidentats, un punt menys que la temporada 2009-2010. De tota manera, aquest col·lectiu és el que pateix les lesions de més gravetat. Pel que fa als practicants de l'esquí alpí, representen el 61 % dels accidents totals (sis punts menys), de manera que recuperen la tendència dels últims set anys previs.

L'estudi posa de relleu que el 32% dels accidentats duen casc, igual que la temporada passada, el que estabilitza la tendència al voltant d’una tercera part de la base total d’accidents. Pel que fa a les lesions, el genoll és la part del cos més afectada, amb un 24% dels casos, seguit de la mà/canell i la cintura escapular amb un 12% dels casos. Les caigudes són la principal causa d’accident, amb un 82% (dos punts menys) i a continuació, se situen les col·lisions entre esquiadors, amb un 7% (un punt més).

Les dades indiquen que els grups d’alta accidentalitat estan clarament associats a perfils d’esquiadors de poca proximitat (anglesos, francesos i residents a d’altres països, on s’inclouen els russos), amb un perfil de nivell debutant o de nivell mig i poca condició física.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT