PUBLICITAT

202 temporers menys que l'any passat

  • La quota menys utilitzada ha estat la d'extracomunitaris d'hoteleries, amb un 68,4%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Treballadores d'un hotel a Canillo. Foto: TONY LARA

La contractació de personal per les quotes de temporada 2011-2012 va ser un 6,4% inferior a la de l'any anterior a la mateixa data. En xifres totals, representen 202 treballadors menys.

Segons Estadística, a l'1 d'abril de 2012, el consum global de les quotes de temporada va ser del 84,4%. Les places de personal comunitari van ser utilitzades al 99%, mentre que les de personal extracomunitari van utilitzar-se al 74,2%.

Així, van concedir-se un total 1.727 permisos de treball temporal per personal comunitari i 1.239 per extracomunitari. Les dades mostren que, sense tenir en consideració les quotes per agències de viatge i les de comerç al detall, que es van ampliar aquest any de manera important en previsió de l'acollida del turisme rus, la quota de la qual s'ha fet menys ús és la d'extracomunitaris d'hoteleria, que ha estat utilitzada al 68,4%.

La dinàmica de les contractacions a 1 d‘abril va situar-se, en comparació a la mateixa data de l'any anterior, en un 17,1% menys del consum les quotes d'extracomunitaris i amb un augment del 3,2% del consum de les quotes per comunitaris. Aquest fet confirma, segons Estadística, la tendència de les temporades anteriors de reducció de l'ús de personal extracomunitari, a excepció de les quotes per agències de viatge que es van ampliar aquest any de manera important en previsió de l'acollida del turisme rus.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT