PUBLICITAT

Saboya negocia amb Espanya l'acord de no doble imposició

  • El ministre es reuneix amb el seu homòleg a Madrid, a la primera reunió amb el nou Govern
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Gilbert Saboya, a l'esquerra, és rebut pel ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo. Foto: SFG

Després de pactar amb França el conveni de no doble imposició, el Govern ha mogut fitxa per agilitzar els tràmits per fer el mateix moviment amb l'altre país veí. Ahir, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es va reunir amb el seu homòleg a l'Executiu espanyol, José Manuel García-Margallo, per tractar aquesta situació. Aquesta ha estat el primer cop que es donava una reunió entre els dos titulars d'Exteriors des de les eleccions generals espanyoles del passat novembre del 2011.

El nou conveni amb Espanya. / Durant la trobada, que s'ha celebrat al palau madrileny de Santa Cruz, es va parlar en relació a les negociacions d'un conveni de no doble imposició. La demanda formulada per Saboya d'inici de les converses es formalitzarà a través d'una comunicació escrita al ministre espanyol d'Afers Exteriors i Cooperació, que la canalitzarà al ministeri pertinent, tal i com van explicar fonts de Govern en un comunicat.

El ministre d'Exteriors va exposar al cap de la diplomàcia espanyola el projecte d'obertura econòmica d'Andorra i l'evolució de la reforma fiscal, els dos grans temes d'actualitat a la política andorrana i grans apostes del Principat.

Així mateix, Saboya va informar sobre la connexió de l'obertura i el desplegament fiscal amb el procés d'aproximació a la Unió Europea, tal i com van declarar des de Govern. El titular d'Afers Exteriors també va aprofitar per agrair l'interès mostrat per la representació permanent espanyola a Brussel·les en les reunions en què s'ha tractat aquesta qüestió.

El ministre Saboya va agraïr igualment l'aprovació per part del Consell de Ministres espanyol el passat divendres de la remissió al Congrés del Diputats del l'acord de trasllat de residus entre Andorra i Espanya i que continuïn les gestions de cara a la posada en pràctica de l'esmentat acord.

Finalment, es van tractar altres aspectes relacionats amb les obres a la nacional 145, que segons els pressupostos espanyols tindrà una inversió de 3,3 milions, i la futura trobada entre el president espanyol, Mariano Rajoy i el cap de Govern, Antoni Martí. Aquesta serà la primera trobada entre ambdós líders des que va començar la nova executiva al país veí.

La delegació espanyola l'han completat l'ambaixador espanyol a Andorra, Alberto Moreno, la directora general de Relacions Bilaterals amb països de la UE, països candidats i de l'Espai Econòmic Europeu, Maria Victòria Morera, el subdirector general Ramón Abaroa i l'assessor del ministre Emilio Contreras.

Per part d'Andorra, la comitiva que va acompanyar al ministre Gilbert Saboya la van formar l'ambaixador d'Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, i la primera secretària, Maira López.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT