PUBLICITAT

Andorra demana a Espanya l’inici de la negociació pel CDI

  • L'acord de no doble imposició entre Andorra i Espanya centra la reunió de Saboya i el seu homòleg espanyol, José Manuel García-Margallo

12042012_gilbert saboya i jos manuel garca-margallo

Els ministres d'Afers Exteriors d'Andorra i Espanya, Gilbert Saboya i José Manuel García-Margallo y Marfil, aquest migdia durant la reunió que han mantingut a Madrid. Foto: SFG
L'acord de no doble imposició entre Andorra i Espanya ha centrat la reunió que han mantingut aquest dilluns el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya i el seu homòleg espanyol, José Manuel García-Margallo. Segons informa el Govern en un comunicat, la demanda formulada per Saboya d’inici de les converses es formalitzarà a través d’una comunicació escrita al ministre espanyol d’Afers Exteriors i Cooperació, que la canalitzarà al ministeri pertinent.

Gilbert Saboya ha exposat al cap de la diplomàcia espanyola el projecte d’obertura econòmica d’Andorra i l’evolució de la reforma fiscal. Igualment, ha informat al seu homòleg sobre la connexió de l’obertura i el desplegament fiscal amb el procés d’aproximació a la Unió Europea.

El ministre Saboya ha agraït igualment l’aprovació per part del Consell de ministres espanyol el passat divendres de la remissió al Congrés del Diputats del l’acord de trasllat de residus entre Andorra i Espanya i que continuïn les gestions de cara a la posada en pràctica de l’acord.

Finalment, el comunicat informa que s’han tractat aspectes relacionats amb les obres a la carretera nacional 145 i la futura trobada entre el president espanyol, Mariano Rajoy, i el cap de Govern, Antoni Martí.

La delegació espanyola l’han completat l’ambaixador espanyol a Andorra, Alberto Moreno, la directora general de Relacions Bilaterals amb països de la UE, països candidats i de l’Espai Econòmic Europeu, Maria Victòria Morera, el subdirector general Ramón Abaroa i l’assessor del ministre Emilio Contreras. Per part d’Andorra, han acompanyat al ministre Saboya, l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, i la primera secretària, Maira López.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT