PUBLICITAT

Una desena d'ONG demanen subvencions del Govern

  • Obtindrien un màxim de 50.000 euros i del 70% del cost del projecte
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Agua de Coco vol finançament pel projecte Malagasy Gospel Choir. Foto: AGUA DE COCO

Mans Unides, Infants del Món, Intermón Oxfam, Agua de Coco, la Fundació Ibo Àfrica, Càritas, Unicef, la Creu Roja i l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra. Aquestes deu ONG ja estan treballant en projectes de cooperació en països en vies de desenvolupament i sol·licitaran les subvencions del Govern. Unes ajudes que serviran per obtenir finançament d'un màxim de 50.000 euros i del 70% del pressupost de la iniciativa.

La presidenta de Mans Unides, Meritxell Farrero, va explicar ahir que estan treballant en el redactat d'un projecte per crear un centre pels drets humans a la frontera entre la República Dominicana i Haití. «És un projecte nou», segons va indicar Farrero, amb el qual es presentaran a les subvencions de fins a 50.000 euros. Com fa habitualment aquesta entitat, tornen a treballar amb una iniciativa de gran impacte, de manera que la reducció de dos a un projectes subvencionables no els ha afectat.

Tampoc ha fet variar els plans d'Infants del Món, qui prepara un centre de capacitació a Cambodja per formar a la població local i donar-los una sortida laboral. Segons la seva presidenta, Elisabet Planas, «és normal que els Governs redueixin les partides destinades a cooperació en temps de crisi ja que tothom s'ha d'ajustar el cinturó i donar exemple», informa l'ANA.

Intermón Oxfam presentarà probablement un programa de ciutadania i governabilitat a Burkina Faso, ja que «l'educació permet que la gent pugui participar més en la vida política», assegura el seu responsable a Andorra, Luca Mannocchi. Aquest també ha valorat molt positivament l'èmfasi que s'ha fet des d'Afers Multilaterals i Cooperació en la tasca de sensibilització al Principat perquè ajuda a veure que els projectes de les ONG són eficaços i augmenten la seva credibilitat.

Agua de coco també prefereix posar «tota la carn a la graella» amb un sol projecte, ja que es tracta de quantitats importants amb les quals es poden fer moltes coses en països com Cambodja o Madagascar on desenvolupen la seva tasca. Aquest 2012 preparen un projecte dedicat al medi ambient per la reforestació d'una zona de manglars de Madagascar, segons va concretar el seu gerent, Gerardo Gómez. D'altra banda, també volen demanar una subvenció de pressupost reduït per continuar amb la gira del Malagasy Gospel Choir i permetre que un grup de nenes ex-treballadores de les mines de sal i de safirs puguin oferir concerts per França, Espanya i Andorra.

Per la seva part, la Fundació Ibo Àfrica reconeix que han de fer un esforç addicional per rebaixar al màxim els seus costos ja que ha caigut tant el finançament públic com el d'empreses i particulars. La coordinadora general de la fundació, Carol Romay, ha informat que enguany volen fer un centre de desenvolupament de competències a l'illa d'Ibo, a Moçambic. Es tracta d'oferir una Formació Professional «molt bàsica», va dir Romay, amb la qual es vol fomentar l'emprenedoria i impulsar el desenvolupament integral de l'illa. Sota el seu punt de vista, no és tan important que es redueixin els projectes com els criteris per determinar on i com s'inverteixen aquests diners públics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT