PUBLICITAT

L'acord de Teledeporte amb la FEB multiplicarà la repercusió d'Or

  • El BC River Andorra entra en setmanes decisives per tancar «patrocinadors importants», segons Solana
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dani Marín ofereix la Copa de campions de la lliga LEB Plata a l'afició. Foto: ÀLEX LARA

Els rumors sobre el tancament de Teledeporte, de Radio Televisió Espanyola (RTVE), semblen volar després que la setmana passada l'ens firmés amb la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) un acord pel qual l'ens emetrà en directe els esdeveniments del bàsquet espanyol fins l'any 2014. Això inclou, a més de la selecció masculina i femenina, la Lliga LEB Or, la Lliga i la Copa Femenina així com campionats de categories inferiors. A LEB Plata, aquestes temporades passades les úniques opcions per sortir a la televisió dels equips de la categoria on era el BC River Andorra passava perquè cadenes autonòmiques o locals apostessin per algun partit en concret. Amb l'acord actual, Teledeporte emetrà un partit setmanal de la LEB Or on vol ser el River, a més d'un resum també cada setmana de mitja hora. Amb aquestes novetats, la repercusió dels club d'Or i dels seus patrocinadors es multiplicarà respecte a l'actualitat.

A més de la LEB Or, Teledeporte es compromet a emetre la Copa Príncipe. L'aposta pel bàsquet és clara, i és ara quan clubs com el River Andorra, que busquen patrocinis per completar un pressupost per ser a la segona categoria del bàsquet espanyol, tenen l'oportunitat de tancar nous ingressos. De fet, aquesta mateixa setmana el club andorrà mantindrà diverses reunions per intentar arribar a acord amb empreses que ha tingut fins ara al seu costat, i altres de noves. «Hem de tancar ara els patrocinadors importants, tots els que necessitem», va dir ahir Francesc Solana, director general de l'entitat, que considera que el treball amb el «petit patrocini» ja està encaminat, i que ara falta la grossa.

«El fet que hi hagi televisió», va afirmar Solana, «ho canvia tot, ja que farà que la gent segueixi la lliga d'altra manera». El director general considera que és «molt important» que la «gent d'Andorra» pugui veure jugar el seu equip fora de casa, «cosa que abans era impossible».

A més de Teledeporte, el bàsquet tindrà un altre altaveu en televisió a través d'Esports3. El canal de Televisió de Catalunya ja emet, i continuarà emetent, els enfrontaments de LEB Or entre equips catalans, «i aquí entrarà el nostre club», segons Solana. Tampoc es pot descartar una major presència de RTVA, tot i que això dependrà del pressupost andorrà.

quotes més altes a leb or / La nova categoria on el River hi vol ser suposarà ja d'inici una despesa que, segons Solana, augmentarà «entre 60.000 i 70.000 euros només en quotes d'inscripció, llicències i arbitratges», el que entra dins de la carpeta de despeses fixes federatives. Pel que fa als salaris dels jugadors, segons el director general «no tenen per què ser molt més alts». De fet, Solana, que ha estudiat durant els últims estius el mercat, considera que hi ha jugadors disposats a cobrar menys en LEB Or pel fet de ser a aquesta categoria, que no pas a LEB Plata.

PEÑARROYA ÉS «L'APOSTA» / Joan Peñarroya és l'home que el River vol a la banqueta, però altra cosa és el que pugui passar, ja no només a Andorra amb l'equip i el pressupost i tot plegat, sinó del que vingui de fora, és a dir, de possibles ofertes que li puguin arribar a un Peñarroya que ha guanyat caché en els últims anys: «Nosaltres hem crescut com a club tant com Peñarroya ho ha fet com a entrenador, però entendríem si marxa perquè rep alguna cosa millor». De fet, Solana és sincer: «Jo m'alegraria per ell». Amb tot, es podria evitar amb una bona aposta per la temporada vinent a Andorra. Peñaroya i l'afició estarien contents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT