PUBLICITAT

El Sitca renova la seva junta 2 anys més per falta de candidatures

  • El sindicat de la capital ultima els darrers passos per tirar endavant un pla de jubilació
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra, el vicepresident del Sitca, Isaac Alaez, i a la dreta, el president, Cristian Asensio, en un acte recent. Foto: TONY LARA

L' actual junta del Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella (Sitca), es mantindrà durant dos anys més, després que no es presentés cap altra candidatura durant l'assemblea general celebrada el passat 30 de març. L'equip, format per 13 persones, només ha patit alguns canvis en relació al que ha comandat el sindicat els darrers quatre anys. Es mantenen però les principals cares visibles: Cristian Asensio com a president i Isaac Alaez com a vicepresident.

D'aquesta manera, seguiran al capdavant del sindicat les mateixes persones que el van posar en funcionament. No va caler votacions durant l'assemblea i la renovació va ser directe.

No va ser aquest, però, l'únic punt que es va tractar durant l'assemblea ordinària anual. Tal i com va explicar Asensio, l'altre punt destacat va ser el vistiplau per a tirar endavant un pla de jubilació per als treballadors de la corporació. El Sitca ja té diverses ofertes sobre la taula i està acabant de definir la que els surti més econòmica, una decisió que es donarà a conèixer el proper 3 de maig. Posteriorment s'haurà d'aprovar en assemblea extraordinària la seva entrada en vigor.

El pla de jubilació s'ha elaborat conjuntament amb el Comú, amb qui s'ha acordat que es descomptarà directament de la nòmina la quantitat que cada treballador vulgui que es destini a aquesta via d'estalvi.

D'altres aspectes tractats durant l'assemblea general van ser l'aprovació dels comptes del 2011, la informació sobre el resultat de l'enquesta de clima laboral per valorar el grau de satisfacció dels treballadors, i la darrera hora sobre la situació del GAdA 2008-2009. El sindicat té entrat un recurs a la Batllia contra el Comú per l'aplicació de la rebaixa de les qualificacions als funcionaris, que encara no ha rebut sentència.

convertir-se en sindicat / D'altra banda, després de renovar la junta que ha estat al capdavant els darrers anys, ara toca fer un pas més i convertir el Sitca en sindicat. Fins ara està registrat al Govern en associació, i ja s'han iniciat els tràmits per modificar aquest estat, va explicar Asensio.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT