Andorra venç a Sèrbia i jugarà la promoció d'ascens a la divisió 2A

• El combinat de Broad jugarà contra el penúltim d'aquest grup, encara per definir
BELGRAD

Magallon amb l'oval, en el partit contra Sèrbia de la primera volta. Foto: ÀLEX LARA

Gesta dels Isards a Belgrad. El combinat que dirigeix Michael Broad va guanyar ahir a Sèrbia per un ajustat 7-9 que va ser suficient per assegurar-se la segona posició de la Divisió 2B i, per tant, jugarà la promoció d'ascens a la 2A. El seu rival, el penúltim de la categoria que hi ha per sobre, està encara per definir perquè falten encara dues jornades de competició; ara per ara s'enfrontaria amb Croàcia tot i que també ho podrien ser Malta –cinc punts per sobre– o Letònia –quatre per sota. Sí se sap que el partit de promoció es jugarà al camp del Consell, en principi el 26 de maig tot i que la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) ha sol·licitat canviar la data i no ha rebut resposta.

Andorra es va trobar un contrincant basat en la potència física; amb homes de gran envergadura la selecció bàltica va saber defensar-se amb ordre en una primera part de clar domini andorrà. Els Isards no van trobar cap forat per aconseguir algun assaig tot i que ben d'hora –minut 5– Abelló va encertar amb una penalitat per fer el 0-3.

Sorprenentment Sèrbia va fer un assaig transformat abans del descans però en la segona part, de nou gràcies a l'encert amb el peu d'Abelló en dos cops de càstig –minuts 60 i 85– Andorra va remuntar per sumar quatre punts suficients per garantir les opcions de lluitar per pujar a la Divisió 2A, davant una Sèrbia que va funcionar en defensa però que en el tram final, amb el marcador en contra, no va saber reaccionar.