PUBLICITAT

Espanya perseguirà el contraban de tabac amb la «màxima disposició»

  • Posarà èmfasi per combatre el frau fiscal, mentre puja els impostos a les cigarretes
EL PERIÒDIC
MADRID

Ahir es va aprovar a Espanya un nou avantprojecte de llei enfocat a reduir el frau fiscal. Conegut pel ressò mediàtic provocat per la limitació a 2.500 euros als pagaments en efectiu, aquesta no va ser l'única novetat que incorpora aquesta nova mesura. Al text també es fa referència al contraban de tabac.

Emmarcat dins la «màxima disposició» que demana l'Executiu espanyol per aflorar les rendes ocultes, el text fa referència a la lluita amb el contraban i el blanqueig de capitals. Segons Hisenda al país veí, «s'experimenta un important increment» degut, entre d'altres factors, a la crisi.

Es parla especificament de combatre amb més força el contraban de cigarretes, primer motiu de preocupació del país veí en relació a paradisos fiscals. Tot i que Espanya ja no considera Andorra com un d'aquests, la lluita contra el tabac continua com un dels problemes que experimenta l'Estat del sud en relació al diferencial de preu amb Andorra.

Ja durant aquest any, el país veí va anunciar més accions a les duanes per controlar el contraban de tabac. I és que, precissament al mateix avantprojecte de llei d'ahir es parla de noves pujades en el preu dels paquets de cigarretes espanyols. El text fa relació a una modificació impositiva de caràcter temporal, que facilitarà uns ingressos addicionals de poc més de 12.300 milions en canvis substancials en les deduccions de l'impost del tabac, juntament amb l'impost de Societats. Segons Hisenda, es tracta de mesures en una «decidida lluita contra el frau fiscal», que passa per aquesta oportunitat de regularització, informa ACN.

Als darrers dies, els preus del tabac a Espanya s'han anat disparant novament. Fortuna, Nobel i Ducados ja s'han encarit 25 cèntims degut al nou marc fiscal. En el cas de Nobel, la marca principal d'Altadis, el paquet ja arriba als 4,10 euros. La companyia Japan Tobacco International, propietària de Winston i Camel, també va elevar els preus amb relació a la nova fiscalitat.

El Govern espanyol va apujar el tram específic de taxes de 12,7 euros fins als 19, i va mantenir el tipus específic en 116,9 euros per cada mil cigarretes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT